Van Holsbeeck: "15 miljoen op het spel tegen Lyon"

DINSDAG, 18 AUGUSTUS 2009, 09:33 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Morgenavond speelt Anderlecht in het Stade de Gerland de heenwedstrijd tegen Lyon. "Er staat tegen Lyon veel op het spel, sportief, maar ook financieel", vertelt manager Herman Van Holsbeeck in Le Soir.


"Dankzij de kwalificatie voor de Europa League hebben we al 3 miljoen euro op zak, de recettes van Sivasspor en Lyon meegerekend. Als we ons kwalificeren, komt daar tussen 12 en 15 miljoen bovenop. We kunnen in totaal op 18 miljoen komen en dat is meer dan wanneer we ons als kampioen rechtstreeks hadden geplaatst. Tegen Lyon gaat het om 15 miljoen euro", rekende Van Holsbeeck uit.

Ondertussen brengt Anderlecht weer het voetbal waar de supporters op zaten te wachten. "Maar ik blijf met mijn beide voeten op de grond", vervolgt Van Holsbeeck. "Op Anderlecht zijn de supporters positief tot aan de volgende wedstrijd. Als we verliezen is alles weer weg."

"Maar het doet me plezier dat de techniek en mooie acties weer in het Astridpark te zien zijn. Met Boussoufa, Suarez en Biglia is het pure voetbalplezier terug. We spelen met dezelfde ploeg als vorig jaar, maar Frutos is terug en Suarez is helemaal ontbolsterd."

"Tussen de Suarez van vier maanden geleden en die van nu bestaat een verschil van dag en nacht. Als Boussoufa vorig jaar niet draaide, kon niemand de ploeg op sleeptouw nemen. Nu kunnen Suarez en Biglia dat."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.