Mechelen-speler Rits te gast tijdens topper

MAANDAG, 24 APRIL 2017, 06:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Mats Rits was een opvallende toeschouwer tijdens Anderlecht - Club Brugge. De middenvelder geniet interesse van zowel Anderlecht als Club Brugge. Beide clubs hebben nood aan extra Belgen.

Als Tielemans, Dendoncker, Najar en/of Acheampong vertrekken, komt Anderlecht in (voetbal)Belgen-nood. Iedere wedstrijd moeten er immers zes op het scheidsrechtersblad staan. Daarom moet paars-wit deze zomer ook Belgisch inkopen. Rits is één van de kandidaten. Als 16-jarige debuteerde hij bij Beerschot. Via een ommetje bij Ajax belandde hij bij KV Mechelen waar hij dit seizoen helemaal doorbrak.

Ook Club Brugge kan extra Belgen gebruiken en toont dus ook interesse in Rits. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Club zelfs een streepje voor op Anderlecht omdat de speelstijl van Rits beter aansluit bij blauw-zwart. Maar een speler als Rits (karakter, techniek en inzicht) is er één naar het hart van Anderlecht-coach René Weiler. 

Het contract van Rits bij KV Mechelen loopt nog tot 2020. Anderlecht en Club Brugge hebben allebei al geïnformeerd naar de vraagprijs voor Rits en kregen als antword 'twee miljoen euro'.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.