François: "Hebben Van Damme nooit benaderd"

WOENSDAG, 19 AUGUSTUS 2009, 12:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Standard-directeur Pierre François heeft gereageerd op de beschuldigingen van Herman Van Holsbeeck in de zaak-Van Damme. Volgens François heeft Standard Van Damme nooit benaderd.


"Wij hebben op geen enkel ogenblik het initiatief genomen om Van Damme achter de rug van zijn bestuur te contacteren", stelt François duidelijk in Le Soir. "Noch de directie noch de trainer heeft dat gedaan. En we hebben ook geen tussenpersoon ingeschakeld."

De Standard-directeur gaat nog een stap verder en beschuldigt Anderlecht van oncollegiaal gedrag. "Destijds praatte Anderlecht zonder medeweten van ons met de manager van Onyewu. We hebben daar toen niet op gereageerd. En toen we een paar jaar geleden interesse hadden in Baseggio, kregen we te horen dat hij overal naartoe mocht behalve naar ons."

Volgens François is Anderlecht een slechte verliezer. "Wat mij vooral opvalt, is dat de relatie met Anderlecht uitstekend was, tot we een paar maanden geleden voor de tweede keer op rij kampioen werden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.