Voorbeschouwing: Lyon - Anderlecht

WOENSDAG, 19 AUGUSTUS 2009, 12:39 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond speelt Anderlecht in de play-offs van de Champions League tegen Olympique Lyon. Paars-wit krijgt in het Stade de Gerland ook af te rekenen met de temperatuur die rond de 30° Celsius ligt.


Lyon moet voor het eerst sinds lang een voorronde afwerken om in de poules te geraken. "Daarom zeg ik dat dit een klotematch is", zegt Lyon-manager Bernard Lacombe. "Als we niet goed genoeg zijn over twee matchen, liggen we eruit. Daarna is er niets meer om het goed te maken. Deze situatie hadden we kunnen vermijden. In november stonden we negen punten voor in de competitie. Het had nooit zover mogen komen."

Van onderschatting lijkt geen sprake bij de Lyon-manager. "Anderlecht wordt moeilijk. We gaan afzien. En zeker in de terugwedstrijd in Brussel. Die ploeg heeft een warm publiek, zoals in Saint-Etienne", aldus Lacombe.

Anderlecht krijgt vanavond in Lyon de steun van zo'n 2.200 supporters. De wedstrijd is live te volgen op 2BE vanaf 20.25 uur.

Aftrap: 20u45
Stadion: Stade de Gerland
Scheidsrechter: Wolfgang Stark

: : : LYON : : :

Mogelijke opstelling: Lloris, Réveillère, Cris, Bodmer, Cissokho, Toulalan, Makoun, Ederson, Lisandro Lopez, Bastos, Gomis
Invallers: Vercoutre, Boumsong, Grosso, Källström, Pjanic, Delgado, Mounier

Geblesseerd: Govou (spierscheur), Clerc
Geschorst: /
Gevaar voor gele schorsing: /

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Proto, Wasliewski, Juhasz, Deschacht, Van Damme, Gillet, Biglia, Polak, Boussoufa, De Sutter, Suarez
Invallers: Schollen, Bernardez, Mazuch, Sare, Frutos, Chatelle, Legear, Lukaku, Reynaldo

Geblesseerd: Daniel Zítka (enkel), Sébastien Bruzzese (schouder)
Geschorst: /
Gevaar voor gele schorsing: Van Damme
Opmerkingen: Polak keert terug in de basiself. Mogelijk kiest Jacobs voor iets meer zekerheid en houdt Gillet in de ploeg ten koste van Chatelle.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.