Van Holsbeeck: "Horen thuis in de Europa League"

DONDERDAG, 20 AUGUSTUS 2009, 08:57 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Manager Herman Van Holsbeeck bleef na de zware 5-1 tegen Lyon nuchter in zijn analyse. "De snelheid van uitvoering lag tegen Lyon te hoog voor ons", vertelde Van Holsbeeck aan Sporza.


"Onze elf spelers moesten boven hun niveau uitstijgen, maar dat is niet gebeurd. Het was niet goed, maar dit Lyon is dan ook een topclub in Europa."

"We zijn het niet gewend om dit soort wedstrijden te spelen", merkte Van Holsbeeck op. "Dit was een tempo dat we niet gewoon zijn. Bij de rust was onze droom al voorbij.

Toch had Anderlecht veel vertrouwen voor de wedstrijd na de 9 op 9 in de competitie en de 5-0 overwinning tegen Sivasspor. "Dat moest ook. Je kunt hier niet aankomen als een geslagen ploeg. Dan ben je niet goed bezig."

"Ons niveau is niet dat van de Champions League, wel dat van de Europa League", concludeerde de manager. "We moeten lessen trekken uit deze nederlaag, maar mogen nu ook niet al het positieve van de vorige wedstrijden vergeten. De spelers moeten zo snel mogelijk de knop omdraaien."

"Of er nu een uittocht komt van spelers? "Wie weg wil, maar eerst maar eens goed nadenken over wat hier gebeurd is."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.