Terugblik: Anderlecht - Charleroi

DONDERDAG, 27 APRIL 2017, 19:50 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht neemt het vanavond op tegen Charleroi. Paars-wit won in de competitie beide duels, maar liet zich in de Beker van België wel uitschakelen door de Carolo’s.

In september won Anderlecht thuis met 3-2. Bakar schoot de bezoekers al vroeg op voorsprong, maar Teodorczyk maakte op het uur gelijk. Tien minuten later stond het al 3-1 dankzij Hanni en Tielemans. In blessuretijd milderde Baby nog voor Charleroi.

Net voor nieuwjaar won Anderlecht met 0-2 op het veld van Charleroi. Teodorczyk en Acheampong scoorden in het slotkwartier.

In de 1/8e finale van de Beker van België werd het 2-2. Marcq schoot de bezoekers al snel op voorsprong, maar een snel doelpunt van Spajic en een laat van Teodorczyk brachten Anderlecht op een zucht van de kwartfinale.

In blessuretijd maakte Baby echter gelijk, nadat een doelpunt van Anderlecht onterecht werd afgekeurd voor buitenspel. In de verlengingen werd niet meer gescoord en Charleroi won de strafschoppen.