Beloften openen met 3-0 winst tegen Zulte

ZATERDAG, 22 AUGUSTUS 2009, 09:29 - Michaël

De beloften van Anderlecht hebben gisteren hun eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Ze versloegen Zulte Waregem op de Heizel met 3-0. Iakovenko, Kouyaté, Kruiswijk en Rnic kwamen in actie.

Anderlecht begon het best aan de partij en kreeg ook de meeste kansen. Op een doelpunt was het echter wachten tot vlak na de rust. Iakovenko gooide de bal voor en Baras kon de 1-0 binnenkoppen. De 2-0 volde al snel daarna: Mukendi tot bij Iakovenko, maar die zag zijn schot uiteenspatten op de lat. Badibanga was echter goed gevolgd en kopte de 2-0 tegen de netten. Iakovenko, die een goede wedstrijd speelde, probeerde het enkele minuten later nogmaals vanop afstand en deze keer ging de bal wel binnen: 3-0. Paars-wit kwam via Mukendi nog dicht bij de 4-0, maar kwam niet meer tot scoren.