"Niemand kan zeggen wanneer Frutos fit is"

ZATERDAG, 22 AUGUSTUS 2009, 09:51 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Nicolas Frutos zit niet in de selectie voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Ook in Lyon zat hij zelfs niet op de bank, terwijl hij naar eigen zeggen 30 minuten kon spelen. Wat is er aan de hand met de Argentijn?


"Ik heb een gesprek gehad met Nicolas Frutos", zegt coach Ariël Jacobs in Het Nieuwsblad. "Hij moet niet zeggen dat hij 30 minuten kan voetballen als het niet waar is. Ik weet dat hij hoopt om snel te voetballen, maar als hij zoiets zegt dan moet ik die positieve boodschap achteraf altijd aanpassen. Als hij genoeg conditie had, had ik hem zeker opgesteld tegen Lyon. Nico heeft geen blessure."

Vreemd is wel dat Frutos speelde in de matchen tegen Sivasspor en Kortrijk. "Nico heeft zes maanden niet gevoetbald en de voorbije twee seizoenen nooit een degelijke voorbereiding gehad", gaat Jacobs verder. "Het is normaal dat zijn terugkeer met ups en downs gaat. Tegen Sivas was hij fit genoeg, maar nu verteert hij de conditionele trainingen minder goed."

"Niemand kan zeggen hoelang Nicolas Frutos nog onbeschikbaar is. Hij werkt hard, maar het moet stap voor stap gaan. Een individuele training is nog geen groepstraining en een groepstraining is nog geen match. Als hij weer op het veld staat, dan moet hij er echt staan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.