Terugblik: Anderlecht - Zulte Waregem

ZONDAG, 7 MEI 2017, 15:49 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht ontvangt vanavond Zulte Waregem. Paars-wit pakte dit seizoen zes op negen tegen de mannen van Francky Dury.

In november ging Anderlecht met 3-2 onderuit tegen Zulte Waregem. Nadat al vroeg een voorzet van Alessandro Cordaro in doel waaide, zette Lukas Teodorczyck nog voor rust orde op zaken met twee doelpunten.

Na vijf minuten in de tweede helft stond Zulte echter opnieuw op voorsprong. Timothy Derijck en Mbaye Leye hielden de drie punten in West-Vlaanderen.

Thuis won Anderlecht wel. Hoewel Leye twee keer de weg naar doel vond, volstonden doelpunten van Massimo Bruno, Sofiane Hanni, Youri Tielemans en Alexandru Chipciu om de drie punten thuis te houden.

Vorige maand opende Anderlecht de play-offs met een 1-2-overwinning op het veld van Zulte. Chipciu had Anderlecht op voorsprong gebracht, maar op het uur maakte Henrik Dalsgard verdiend gelijk. Tielemans besliste uiteindelijk de wedstrijd in het voordeel van Anderlecht

Meest memorabele wedstrijd

De confrontatie tussen Anderlecht en Zulte Waregem die het meest op het netvlies staat gebrand, is ongetwijfeld die van vier jaar geleden. Op de slotspeeldag had Anderlecht genoeg aan één punt om de titel te pakken. Bij een uitoverwinning, was de titel voor seizoensrevelatie Zulte Waregem.

Anderlecht voetbalde zenuwachtig en kwam na 56 minuten op achterstand. Jens Naessens verschalkte Silvio Proto.

Amper drie minuten later was Anderlecht opnieuw virtueel kampioen. Een afgeweken vrije trap van Lucas Biglia vloog tegen de netten.

Anderlecht bibberde nog een half uur lang. Zeker toen het Cheikhou Kouyaté nog verloor met een rode kaart. Het trok de 32e titel uiteindelijk toch over de meet.