Baseggio heeft schildklierkanker

DINSDAG, 25 AUGUSTUS 2009, 10:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Oud-Anderlechtspeler Walter Baseggio heeft schildklierkanker. In Le Soir vertelt de middenvelder van Moeskroen dat de ziekte begin juli werdvast gesteld. Er zijn geen uitzaaiingen en de kans op herstel is groot.


"Tijdens de fysieke tests voor het seizoen heeft de dokter mijn keel onderzocht", vertelde Walter Baseggio. "Tijdens dat onderzoek ontdekte de dokter een knobbeltje en hij stuurde me naar een specialist. Die stelde een probleem met mijn schildklier vast en op 10 juli ben ik geopereerd."

"Dit is ernstig, maar ik heb hoop en de kans op herstel is groot. Ik wacht met ongeduld op de resultaten van het nieuwe bloedonderzoek. Ook al weet ik dat het vier tot zes maanden kan duren voor ik helemaal hersteld ben."

Baseggio debuteerde in 1996 op 18-jarige leeftijd voor Anderlecht. De Italo-Belg werd een grote toekomst voorspeld, maar bleeft een eeuwige belofte. In januari 2006 werd hij door Anderlecht voor een jaar verhuurt aan het Italiaanse Treviso en in januari 2008 verliet hij het Astridpark definitief voor Moeskroen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.