Ex-Anderlechttallenten debuteren bij nationale ploeg

DONDERDAG, 27 AUGUSTUS 2009, 12:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bondscoach Frank Vercauteren heeft 28 spelers opgeroepen voor de interlands tegen Spanje en Armenië. Naast het Anderlecht-kwartet Proto, Van Damme, Deschacht en De Sutter zijn ook Roland Lamah en Yves Ma-Kalambay erbij.


De selectie van Lamah en Ma-Kalambay mag gerust een verrassing genoemd worden. Beide jonge Belgen met Afrikaanse roots speelden in het verleden voor Anderlecht. Lamah vertrok vorig seizoen naar het Franse Le Mans omdat hij in Brussel geen zicht had op een basisplaats. In Frankrijk speelt hij wel elke week.

Doelman Ma-Kalambay verliet Anderlecht al vroeger. Op zijn 16e trok hij naar PSV en een jaar later zelfs naar Chelsea, waar hij het een schopte tot tweede doelman. In 2007 vertrok de nu 23-jarige keeper naar het Schotse Hibernian waar hij vaste titularis is.

De Rode Duivels spelen op zaterdag 5 september om 22u in La Coruña tegen Spanje en op woensdag 9 september 2009 om 21u in Jerevan tegen Armenië.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.