Anderlecht loot Ajax, Dinamo Zagreb en Timisoara

VRIJDAG, 28 AUGUSTUS 2009, 14:27 - lavezzi
Anderlecht-Online No Image Found

Vanmiddag werd er geloot voor de eerste ronde van de Europa League Anderlecht dus in groep A ondergebracht met AFC Ajax uit Nederland, Dinamo Zagreb uit Kroatië en FC Timisoara uit Roemenië.


Ajax: Vorig seizoen werd Ajax uitgeschakeld in de achtste finales van de Uefa Cup door Marseille. In Marseille werd eerst met 2-1 verloren en thuis speelden ze 2-2 gelijk. Ajax werd vorig jaar derde op 12 punten van kampioen AZ Alkmaar. De club telt twee Belgen in zijn kern: Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. De gevaarlijkste speler is Luis Suarez. Typeploeg: 4-3-3 met Stekelenburg, Van der Wiel, Wielaert, Alderweireld, Vertonghen, De Zeeuw, Enoh, Aissati, Suarez, Cvitanich, Emanuelson.

Dinamo Zagreb: Vorig seizoen werd Dinamo Zagreb vijfde in groep D van de tweede ronde van de Uefa Cup en dus was het uitgeschakeld. Dit jaar werd het uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League door Salzburg 3-2. Dinamo Zagreb werd vorig jaar kampioen en bekerwinnaar van Kroatië. Er is één speler in de kern van Dinamo die in verleden heeft gespeeld in de Jupiler League: Tomislav Butina (ex-keeper Club Brugge). De meeste gevaarlijkste speler is spits Mario Mandzukic. Typeploeg niet gevonden.

Timisoara: Vorig seizoen werd FC Timisoara uitgeschakeld in de eerste ronde van de Uefa Cup door FK Partizan in twee wedstrijden: 3-1. Dit seizoen won het in de derde voorronde van de Champions League van Shaktar Donetsk dankzij uitgoals: 2-2. In de play-offs van de Champions League werd het uitgeschakeld door Stuttgart: 2-0. De bekendste speler is Daré Nibombe (ex-Bergen) en de gevaarlijkste speler is Dan Alexa. Typeploeg: Pantilimon, Eder Bonfim, Cisovsky, Nibombe, Artavazd Karamyan, Stancu, Alexa, Scutaru, Arman Karamyan, Bucur, Magera.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.