Terugblik: Charleroi - Anderlecht

DONDERDAG, 18 MEI 2017, 15:51 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht kan vanavond de titel pakken op het veld van Charleroi. In de reguliere competitie won paars-wit twee keer, maar in de beker en op speeldag vijf van de play-offs liet het zich verrassen door de Carolo’s.

Dit seizoen

In september won Anderlecht thuis met 3-2. Bakar schoot de bezoekers al vroeg op voorsprong, maar Teodorczyk maakte op het uur gelijk. Tien minuten later stond het al 3-1 dankzij Hanni en Tielemans. In blessuretijd milderde Baby nog tot 3-2.

Net voor nieuwjaar won Anderlecht met 0-2 op het veld van Charleroi. Teodorczyk en Acheampong scoorden in het slotkwartier.

In de 1/8e finale van de Beker van België werd het 2-2. Marcq bracht de thuisploeg op voorsprong, maar een snelle gelijkmaker van Spajic en een laat doelpunt van Teodorczyk brachten Anderlecht op een zucht van de kwartfinale.

In blessuretijd maakte Baby alsnog gelijk, hoewel het doelpunt had moeten worden afgekeurd voor buitenspel van Benavente. In de verlengingen werd niet meer gescoord. Charleroi bekerde uiteindelijk verder na strafschoppen.

Op speeldag vijf van de play-offs ontving Anderlecht de mannen van Mazzu met veel vertrouwen. Paars-wit had Club Brugge overklast op speeldag vier en telde acht punten voorsprong op eerste achtervolger AA Gent. Blauw-zwart volgde al op negen punten.

Maar uitgerekend Anderlecht-huurling Harbaoui scoorde het enige doelpunt uit de wedstrijd en gooide de titelstrijd opnieuw open.

Meest memorabele wedstrijd

Anderlecht heeft het zelden onder de markt op Mambourg. De laatste keer dat het er met meer dan twee doelpunten verschil kon winnen, dateert al van het seizoen 2000-2001. Nadat paars-wit thuis met 7-2 had gewonnen, werd het 0-4 op het veld van Charleroi. Naast doelpunten van Goor en Dheedene, pikten ook Koller en Radzinski hun doelpuntje mee.