Voorbeschouwing: Anderlecht - Oostende

ZONDAG, 21 MEI 2017, 10:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende sluit Anderlecht vanmiddag het seizoen af. Paars-wit is al kampioen en Oostende is al zeker van plek vier en een barragewedstrijd met de winnaar van Play-off 2. In een wedstrijd zonder inzet maken beide ploegen er hopelijk een aangename pot voetbal van.

Na de titelwedstrijd van donderdag trainde Anderlecht niet meer. Het is uitkijken naar de ploeg die René Weiler tussen de lijnen brengt. Laat hij het sterkste elftal zijn supporters uitzwaaien of krijgen enkele bankzitters nog eens speelgelegenheid? En welke jongens speelde de voorbije wedstrijden op het randje van een blessure en krijgen nu de rust die ze nodig hebben?

Youri Tielemans wordt wellicht gespaard. Bepaalde media kondigden vorige week aan dat hij meteen na de laatste competitiewedstrijd medische testen zou afleggen bij AS Monaco en Anderlecht noch Tielemans zouden met het oog hierop risico's willen nemen. Mogelijk krijgt Nicolae Stanciu zo nog eens een kans. Ook Kara Mbodj en Bram Nuytinck sukkelen met aanslepende blessures.

KV Oostende laat heel wat spelers aan de kant met het oog op de barragewedstrijd van 31 mei. Proto, Dimata en Jonckheere zijn geblesseerd. Vandendriessche, Berrier en Godeau staan op één gele kaart van een schorsing en coach Yves Vanderhaeghe vertelde donderdag dat zij vandaag niet zullen spelen. Marusic en Milic keren terug uit schorsing. Sieben Van Der Heyden, een 18-jarige middenvelder die vorige zomer van de U21 vanAnderlecht naar Oostende trok, staat mogelijk voor de tweede keer dit seizoen op het wedstrijdblad.

Aftrap: 14u30
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion
Scheidsrechter: Luc Wouters

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Boeckx, Appiah, Spajic, Deschacht, Obradovic, Dendoncker, Trebel, Hanni, Chipciu, Teodorczyk, Stanciu
Invallers: Rubén, Kara, Nuytinck, Tielemans, Bruno, Acheampong, Kiese Thelin

Geblesseerd: Najar
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing:

: : : KV OOSTENDE : : :

Mogelijke opstelling: Ovono, Capon, Rozehnal, Milic, Tomasevic, Jali, Siani, Marusic, Canesin, El Ghanassy, Akpala
Invallers: Dutoit, Godeau, Vandendriessche, Özkan, Van De Wiele, Van Der Heyden, Berrier, Pedersen

Geblesseerd: Proto, Bossaerts, Antunes, Jonckheere, Dimata
Geschorst: Musona (1/1)
Gevaar voor gele schorsing: Berrier, Godeau, Vandendriessche

Vorige jaren:
2016-2017: 1-1
2015-2016: 1-1
2015-2016: 2-1
2014-2015: 3-0
2013-2014: 4-0
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 60%
Verlies: 0%
Gelijk: 40%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 66.67%
Verlies: 11.11%
Gelijk: 22.22%




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.