Anderlecht bijna akkoord met Onyekuru

MAANDAG, 22 MEI 2017, 08:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Het is Anderlecht menens om Henry Onyekuru binnen te halen. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Anderlecht bijna een akkoord op zak met de speler zelf. Met zijn club Eupen wordt het moeilijker onderhandelen.

Waar Het Nieuwsblad zaterdag nog schreef dat Eupen vanaf vijf miljoen euro wil onderhandelen, spreekt Het Laatste Nieuws van hogere bedragen. Deze krant heeft het over een vraagprijs van acht miljoen euro voor zeventig procent van de transferrechten. Wil paars-wit tachtig procent van de transferrechten, dan kost Onyekuru negen miljoen euro. En voor negentig procent, vraagt Eupen tien miljoen euro.

Volgens Het Laatste Nieuws gaat Anderlecht proberen de transferprijs omlaag te onderhandelen naar vijf à zes miljoen euro. Die mogelijkheid zit er zeker in. Eupen is eigendom van Aspire en het doel van de Qatarezen is niet om winst te maken. Het draait hen om prestige. Onyekuru in de Champions League met Anderlecht zou hen mooi uitkomen. Onyekuru wil zelf ook graag hogerop. In januari probeerde hij een transfer naar Celtic Glasgow af te dwingen door weg te blijven van de oefenstage.

Engeland en Club Brugge

Na de wedstrijd van zaterdag tegen Roeselare vertelde Onyekuru dat hij droomt van Engeland, maar dat zal voor de toekomst zijn. Omdat hij nog geen interlands speelde, wordt het erg moeilijk om een werkvergunning te krijgen over het Kanaal.

Club Brugge toont ook interesse, maar omdat zij geen zekerheid hebben over Champions League-deelname, wordt het voor hen moeilijk om Onyekuru te strikken. "Voor mijn ontwikkeling als voetballer zou het goed zijn om volgend seizoen in de Champions League te spelen", klonk het zaterdag ook nog.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.