Reacties uit het Standard-kamp

MAANDAG, 31 AUGUSTUS 2009, 10:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ook bij Standard was de fase tussen Witsel en Wasilewski het gespreksonderwerp na de match. "Ik wil meteen een titel ruilen voor Wasilewski", sprak Jovanovic. Niet alle Luikenaars reageren op deze volwassen manier (vooral Dufour).


"Je kunt niet meer over voetbal spreken na zoiets. Het puntje dat we hier pakken hoef ik zelfs niet. Het heeft geen enkele waarde", klonk Milan Jovanovic erg aangeslagen na de wedstrijd. "Voetbal is een sport voor mannen, maar er zijn grenzen. Voor mij is een been, een speler of een carrière belangrijker dan sport. Er moet meer respect komen. Dit wens je je ergste vijand niet."

Zijn ploegmaat Steven Defour reageerde heel anders op het voorval. "Had scheidsrechter Efong Nzolo eerst een fout op mij gefloten, dan was dat niet gebeurd", zegt de Standard-kapitein. "Anderlecht oogst echter wat het zaait. Af en toe zijn we misschien over de schreef gegaan, maar dat doet Anderlecht ook voortdurend. Zonder dat het bestraft wordt. Daarom zeg ik: wat Anderlecht mag, mogen wij ook."

Trainer Laszlo Bölöni wou niet te veel ingaan op het accident. "Ik ben triest na vanavond, en dan vooral omwille van de blessure van Wasilewski. We hebben onszelf weinig te verwijten." Toen de reporter van Belgacom TV Bölöni de beelden wou tonen en vroeg of hij gelijkenissen zag met de fout van Sonck vorig seizoen op Marcos, ontstak de Roemeen in een colère. "Ik feliciteer u met uw opmerkzaamheid om dat geval van vorig seizoen opnieuw op te rakelen. Wat u niet zegt, is dat er voor de fout van Witsel twee fouten op ons onbestraft bleven. Ik kijk trouwens wel naar de beelden als ik dat wil."

Bij sponsor BASE zijn ze alvast niet te spreken over de doodschop van Witsel. In een persmededeling heeft het zich gedistantieerd van wat het een "zeer brutale fout" noemt. "Dit gedrag is totaal niet in lijn met de waarden en normen die BASE als merk in België wil uitdragen." De gsm-operator hoopt dan ook op een gepaste straf. "Die eventuele sanctie moet erop gericht zijn aan Axel Witsel duidelijk te maken dat dit soort overtredingen nooit thuishoren in de sport."

Bronnen: Sporza en Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.