"Er kleeft bloed aan de gouden schoen"

MAANDAG, 31 AUGUSTUS 2009, 10:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De krantencommentaren gaan vandaag allemaal in op de overtreding van Witsel op Wasilewski. Sporza vatte de essentie samen en wij geven ze u graag door. Naast de roep om een zware straf pleiten ze vooral voor sereniteit.


Het Laatste Nieuws: "Onbegrijpelijk"
"Axel Witsel verloor in het Astridpark zijn prestige en zijn klasse. Hij heeft zichzelf en zijn club beschaamd. Wat hem bezielde, is voer voor psychologen. Witsel dompelde zichzelf, Wasilewski en ons voetbal in diepe rouw."

Het Nieuwsblad: "Jeugdzonde met rampzalige gevolgen"
"Witsel is in één seconde van zijn voetstuk getuimeld. Zijn actie is het product van de opgefokte sfeer van een wedstrijd. Er volgt nu een heksenjacht, maar Wistel had nooit de intentie om dat been te breken."

Gazet van Antwerpen: "Horror"
"Deze ijzingwekkende beelden gaan de wereld rond. Waanzin op voetbalnoppen, waarvoor nauwelijks een gepaste straf denkbaar is. Het kan niet anders of de KBVB hanteert straks dubbele cijfers voor de schorsing van Axel Witsel. Ging hij ten onder aan de druk? Gaven we hem te snel zijn Gouden Schoen?"

Het Belang van Limburg: "Er kleeft bloed aan de Gouden Schoen"
"Afschuwelijk, schandalig, afgrijselijk. Niemand weet wat Witsel bezielde, ook hijzelf niet. Dit gaat rond op YouTube en zal Witsels imago besmeuren. Laat ons hopen dat Wasilewski ooit weer op een veld te zien zal zijn. Met sport heeft dit absoluut niets meer te maken."

La Dernière Heure: "Alles gezien, ook wat we niet wilden"
De manier waarop Witsel weer op het been van Wasilewski belandde, is onaanvaardbaar. Dit zal hem achtervolgen tot het einde van zijn carrière. Witsel heeft de topper gedagradeerd tot een ordinair straatgevecht. En dat met een scheidsrechter die soms niet meer wist van welk hout pijlen maken."

Gazette des Sports: "Een Gouden Schoen onwaardig"
"Axel Witsel heeft het seizoen van een collega om zeep geholpen. Dat Wasilewski geen doetje is, is geen verzachtende omstandigheid. Witsel besefte de gevolgen van zijn daad ook niet. Hij moet geholpen worden. En voor Wasilewski nog dit: veel moed."

Bron: Sporza



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.