Opinie: RSCA-Standard match van de schande

MAANDAG, 31 AUGUSTUS 2009, 11:33 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Na de doodtrap van Witsel op Wasilewski is het wachten op de strafmaat. We kunnen niets minder dan een schorsing in dubbele cijfers verwachten. Wat Witsel bezielde, zullen we waarschijnlijk nooit weten...


Maar ook de trap van De Camargo op Polak en de aanslag van Defour op Boussoufa mogen niet uit het oog verloren worden.

Na de testmatch van vorig seizoen, verdween Mbark Boussoufa in het ziekenhuis met een kaakbeenbreuk. Dit seizoen is het verdict nog erger: Polak zwaar geblesseerd, mogelijk het einde van Wasilewski's carrière en Boussoufa die ontsnapte aan erger... Dit was geen voetbalmatch, dit was een veldslag. Dat de hele voetbalwereld om een gepaste straf roept voor de drie agressors, is niet meer dan normaal te noemen.

Maar ook scheidsrechter Nzolo gaat hier niet vrijuit. Toen de wedstrijd ontaardde, ging hij volledig de mist in en verloor de controle. Dat Standard de wedstrijd met 10 man mocht volmaken, is een wonder. Ook het frustrerende tijd winnen van doelman Bolat werd slechts drie minuten voor tijd bestraft. Een ondermaatse prestatie van België's beste ref...

En wat moet er gezegd worden van die ene fotograaf die zich tussen het verplegend personeel een weg naar de getroffen Wasilewski baande en overvloedig foto's stond te nemen? Geen greintje menselijkheid!

Alsof dit alles nog niet erg genoeg was, bleken een aantal Standard spelers (zoals Defour en Sarr) deze boksmatch de normaalste zaak van de wereld te vinden. Defour's woorden spreken boekdelen: "Anderlecht oogst echter wat het zaait. Af en toe zijn we misschien over de schreef gegaan, maar dat doet Anderlecht ook voortdurend. Zonder dat het bestraft wordt. Daarom zeg ik: wat Anderlecht mag, mogen wij ook." Blijkbaar beseffen deze jongens niet wat er gebeurd is. Ook zij mogen gerust op de vingers getikt worden.

Trainer Bölöni permitteerde het zich zelfs om in een Franse colère te schieten toen het incident met Wasilewski werd aangehaald door een journalist. Zulke reacties horen eveneens niet thuis in het professionele voetbal en schetsen de mentaliteit van de Belgische kampioen. Het toont de waarden en normen van een alles behalve grote club. Shame on you!

De enige Standardman waar we momenteel respect voor kunnen opbrengen is Milan Jovanovic. Hij realiseerde zich meteen de ernst van de situatie...

Eigen opiniestuk anderlecht-online.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.