Welke kernspelers vertrekken en wie blijft?

DINSDAG, 23 MEI 2017, 10:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Youri Tielemans vertrekt en ook Leander Dendoncker bezint zich eerstdaags over zijn toekomst. Hoe zit het met de rest van de spelersgroep? Wie zien we volgend jaar in het Anderlecht-shirt? Een overzicht van de potentiële vertrekkers en hun situatie.

Rubén: "Ik denk dat als we hem vragen om te blijven, hij dat ook zal doen", vertelt manager Herman Van Holsbeeck. Of Anderlecht dit ook zal doen, kan Van Holsbeeck nog niet zeggen.

Uros Spajic:De Serviër tekende in maart een definitief contract bij Anderlecht, maar speelde zich met zijn sterke prestaties wel in de kijker. "Hij staat nu al op de radar van Engelse clubs", aldus Van Holsbeeck.

Kara Mbodj: De Senegalees kreeg in januari de garantie dat hij deze zomer mag vertrekken. Volgens de Britse krant The Mirror tonen Leicester en Crystal Palace nog steeds interesse.

Leander Dendoncker: "Leander heeft nog een contract tot 2021, maar we willen geen ruzie maken. We willen hem een carrièreplan voorstellen zoals we ook met Kara en Acheampong hebben gedaan", geeft Van Holsbeeck aan. Dendoncker zelf zal de komende dagen spreken met zijn manager. "Ik begrijp dat een vertrek moeilijk ligt voor Anderlecht, maar ik moet ook aan mezelf denken."

Idrissa Doumbia:De 19-jarige Ivoriaan is ontgoocheld over het aantal speelminuten bij het A-elftal en wil vertrekken. Hij verkiest volgens La Dernière Heure een definitieve transfer boven een uitleenbeurt. Anderlecht wil hem echter niet laten gaan. Doumbia heeft nog een contract voor vier seizoenen.

Frank Acheampong: Net als Kara kreeg de Ghanees de garantie dat Anderlecht zal meewerken aan een transfer. Verschillende clubs uit de Premier League zijn in beeld.

Massimo Bruno: Anderlecht heeft de optie in zijn huurcontract niet gelicht, maar het wil hem wel houden. "We zullen de komende weken met RB Leipzig praten over een eventuele transfer aan voor ons betere voorwaarden", zegt Van Holsbeeck.

Isaac Kiese Thelin:"Isaac blijft. We huren hem nog een seizoen van Bordeaux met optie tot aankoop", bevestigt Van Holsbeeck. De manager verwacht dat de supporters volgend seizoen even wild zullen worden van Kiese Thelin als nu van Teodorczyk. "Wacht maar tot hij begint te scoren."

Jorn Vancamp: Volgens La Dernière Heure denkt Anderlecht aan een uitleenbeurt voor Jorn Vancamp om ervaring op te doen. Verschillende Belgische en Nederlandse clubs namen al contact op met de Anderlecht-directie.
 



anderlecht-online forum