Aangeslagen Jacobs reageert in Extra Time

MAANDAG, 31 AUGUSTUS 2009, 23:03 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

Een aangeslagen Ariël Jacobs stond vandaag de pers en voetbalminnend België te woord in Extra Time op Canvas. De coach gaf duidelijk aan gedegouteerd te zijn van de huidige gang van zaken in het voetbal.


Jacobs, die duidelijk een slapeloze nacht achter de rug had, wees de arbitrage met de vinger. Volgens hem is de hele hetse tussen Anderlecht en Standard begonnen bij de testwedstrijden. De zwakke arbitrage in de Belgische competitie leidde tot een gevoel van straffeloosheid. Volgens hem werd Wasilewski ook te vaak geviseerd. Tenslotte merkte hij ook, terecht, een hele reeks fouten van ref Nzolo op, in het nadeel van paars-wit.

Uiteindelijk insinueerde hij ook uit het voetbal te willen te stappen. Die keuze staat al een tijd vast, maar of hij na dit seizoen de handdoek gooit wilde hij niet bevestigen. Hij trok ook in twijfel of het nog wel zinvol was om wedstrijden tegen Standard te spelen.

Ivan de Witte, voorzitter van de Profliga, kondigde ten slotte ook constructieve acties aan om dit soort situaties in de toekomst te vermijden. Echt concreet waren zijn plannen echter nog niet...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.