Officieel: Tielemans tekent bij AS Monaco

WOENSDAG, 24 MEI 2017, 20:46 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Wat al even een publiek geheim was is nu ook officieel bevestigd door RSC Anderlecht. Youri Tielemans verlaat paars-wit voor AS Monaco. De middenvelder won eergisteren nog de prijs van 'Profvoetballer van het Jaar'. Tielemans tekende er een contract van vijf jaar. Hij krijgt er het rugnummer 17.

Tielemans zou Anderlecht zo'n 23 miljoen opbrengen. Dat is slechts één miljoen meer dan de transfer van Fellaini van Standard naar Everton negen jaar geleden. Mogelijk zijn er nog wel een hele hoop bonussen voor Anderlecht voorzien in de transferovereenkomst. Paars-wit bedong naar alle waarschijnlijkheid ook een doorverkooppercentage waardoor de uiteindelijke inkomsten nog stevig kunnen oplopen (richting 25 à 30 miljoen). Meer duidelijkheid daarover volgt waarschijnlijk in de komende dagen.

Tielemans volgde voor zijn keuze onder andere het advies van Rode Duivel Carrasco. "Jonge spelers krijgen er kansen", zo klonk het. Youri stelde zichzelf aan de fans trouwens voor als een box-to-box speler. 

Tielemans speelde al van zijn vijf jaar voor Anderlecht en is dus een echt jeugdproduct van paars-wit. Hij debuteerde voor de eerste ploeg in 2013 tegen Lokeren toen hij slechts 16 jaar oud was. Hij zou 185 wedstrijden afwerken voor paars-wit en 35 keer scoren.
 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.