Recordsalaris dwingt Anderlecht om Teodorczyk te verkopen

DINSDAG, 30 MEI 2017, 07:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht is bijna genoodzaakt om Lukasz Teodorczyk deze zomer te verkopen, zo schrijft Het Nieuwsblad. Met een salaris van ruim twee miljoen euro per jaar weegt de Poolse spits te zwaar op het budget.

Pas na lang onderhandelen sloten Anderlecht en Teodorczyk in maart een akkoord over een definitief contract. Om hem te overtuigen moest Anderlecht de spits een recordsalaris van meer dan twee miljoen euro bruto per jaar betalen. Dat is een stuk meer dan Jovanovic, Mbokani en Defour, die niet boven de 1,8 miljoen gingen. Maar Anderlecht zag hierin geen probleem. Door zijn fenomenaal aantal doelpunten zou het Teodorczyk deze zomer met gemak voor een groot bedrag kunnen verkopen.

Sinds hij zijn handtekening plaatste onder een definitief contract, stokte de doelpuntenproductie van Teodorczyk. Ook Europees tegen Manchester United speelde hij geen superwedstrijden. Hierdoor is de interesse gedaald. ​​​Bijgevolg zit Anderlecht nu met een grootverdiener die zwaar weegt op het budget. Anderlecht wil zijn loonmassa immers afbouwen. Zo vertrok Tielemans (loon van 1,1 miljoen euro per jaar) en moest Deschacht inleveren.

Door de Champions League heeft Anderlecht wat financiële marge, maar te lang wil het niet blijven zitten met een speler van twee miljoen euro per jaar. Daarom dat Herman Van Holsbeeck de Pool al op de Chinese markt aangeboden heeft. Een concreet bod is er evenwel nog niet. Teodorczyks manager Martin Kubacki ziet intussen geen probleem. "Ik heb nog geen zicht op Lukasz' toekomstplannen", zo zegt hij. "Of zijn salaris een probleem is? Met zijn goals bezorgde Lukasz Anderlecht de titel en de Champions League. Dat levert hen ook 25 miljoen euro op."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.