Hoe ver gaat Anderlecht voor Dendoncker?

WOENSDAG, 31 MEI 2017, 11:05 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Leander Dendoncker kan rekenen op veel buitenlandse interesse en de speler zelf ziet een vertrek ook wel zitten. Maar Anderlecht wil hem niet zomaar laten gaan. De ploeg van volgend seizoen dient immers rond de middenvelder gebouwd te worden.

Een aantal Europese topclubs zouden bereid zijn de gevraagde 30 miljoen op tafel te leggen voor Dendoncker. Indien dat gebeurt, kan Anderlecht waarschijnlijk moeilijk weigeren. Buiten een handvol topclubs, lijken weinig andere ploegen over voldoende financiële middelen te beschikken om Dendoncker los te weken. Een paar clubs uit Engeland zouden een poging kunnen doen, maar ook Anderlecht heeft wel wat troeven in handen:

  • Eerst en vooral zou Dendoncker een naar Belgische normen topcontract aangeboden krijgen.
  • Paars-wit zal de speler een uitgewerkt carrièreplan voorleggen dat ongetwijfeld garanties op een transfer in juni 2018 bevat.
  • Champions League. Een deelname aan het kampioenenbal is zeker een extra troef.
  • Speelzekerheid. We twijfelen er niet aan dat Dendoncker ook in een buitenlandse topper zou meedraaien, maar het blijft toch altijd wat afwachten. Dendoncker lijkt momenteel ook steevast deel uit te maken van de selectie van bondscoach Martinez. Met het oog op het WK in Rusland, is dat een belangrijke zekerheid.
De kans dat de jonge middenvelder dus ook volgend seizoen nog in het shirt van Anderlecht rondloopt, is bestaande. Enkel wanneer het grote geld op tafel wordt gelegd, is een vertrek nakende.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.