Weiler wil Gerkens bij Anderlecht

DONDERDAG, 1 JUNI 2017, 08:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS In zijn zoektocht naar Belgen met potentieel is Anderlecht uitgekomen bij Pieter Gerkens, de revelatie van Sint-Truiden. René Weiler is gecharmeerd door de middenvelder en gelooft dat hij hem nog beter kan maken.

Gerkens scoorde het voorbije seizoen veertien keer en gaf vijf assists. Acht doelpunten en vier assists gaf hij tijdens Play-off 2. De 21-jarige Limberger is grof wild op de transfermarkt. STVV sprak al met Oostende en ook Antwerp wil de Limburger graag aantrekken. Gerkens zijn contract loopt nog één jaar en STVV wil dit graag verlengen.

Ook Anderlecht-coach Weiler is gecharmeerd door Gerkens. Hij is onder de indruk van de manier waarop die het spel leest en van zijn scorend vermogen. Weiler is ervan overtuigd dat hij de middenvelder fysiek nog sterker kan maken. Bij Anderlecht zou Gerkens hoger op het lijstje staan dan Mats Rits van KV Mechelen.

STVV hoopt voor zijn goudhaantje twee miljoen euro te krijgen. Het is maar de vraag of dat lukt voor een speler die nog maar één jaar onder contract ligt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.