Buitenlandse interesse voor Appiah en Najar

DINSDAG, 13 JUNI 2017, 10:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Wil Anderlecht Clinton Mata aantrekken omdat het rekening houdt met een vertrek van Andy Najar of Dennis Appiah? Volgens La Dernière Heure genieten beide spelers interesse van gerenommeerde clubs uit het buitenland.

Najar zou in de belangstelling staan van VfB Stuttgart. De Duitse club keert na een jaar afwezigheid terug in de Bundesliga en is erg ambitieus. Het haalde vorige week ook al Orel Mangala weg bij Anderlecht. Appiah van zijn kant geniet interesse van Marseille en Monaco. Ook Monaco, waar Appiah debuteerde op het hoogste niveau, deed deze zomer al zaken met Anderlecht door Youri Tielemans te strikken. Anderlecht betaalde vorige zomer drie miljoen euro voor Appiah en vraagt er nu vier.

Als Najar en/of Appiah vertrekken, opent dit perspectieven voor Emmanuel Adjei Sowah. De 19-jarige Ghanees denkt volgens Het Laatste Nieuws aan vertrekken als Anderlecht Mata haalt. Maar als er een andere rechtsback vertrekt, wil hij misschien toch blijven. Het Nieuwsblad schrijft vandaag ook dat René Weiler Andy Najar vooral als rechtsbuiten wil gebruiken. Daarom dat hij er een extra rechtsback bij wil.

Bij Charleroi gaat men ervan uit dat de transfer van Mata naar Anderlecht binnenkort wordt afgerond. Mata wordt ook gelinkt aan buitenlandse clubs (Marseille, Newcastle, Feyenoord), maar dit is niet concreet. Paars-wit is de enige club die Mata echt wil.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.