Wasilewski vandaag opnieuw onder het mes

WOENSDAG, 9 SEPTEMBER 2009, 00:35 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Vandaag zal Marcin Wasilewski een derde operatie ondergaan aan zijn been. De Pool krijgt een zogenoemde tibianagel in zijn been. Clubdokter Kristof Sas geeft meer uitleg op de website van Anderlecht.


"Een tibianagel is in feite een staaf die in het scheenbeen wordt aangebracht. Zowel boven als onderaan wordt die staaf vastgemaakt met twee schroeven", zegt Sas. "Die tibianagel wordt na één jaar weggehaald. Als Marcin eerder kan spelen, wordt de operatie tot na het seizoen uitgesteld. De schroeven moeten wel eerder verwijderd worden. Anders zou hij bij een trap op zijn voet te veel pijn hebben."

De zware blessure van Wasyl evolueert goed volgens de dokter. "Alles verloopt heel gunstig tot nu toe", vertelt Sas. "Als dat niet zo was, zou hij woensdag niet onder het mes mogen. Als medische staf hebben we er het volste vertrouwen in dat Marcin volledig zal herstellen van zijn dubbele open scheen- en kuitbeenbreuk."

Hoe lang de revalidatie zal duren kan hij nog niet zeggen. "We kunnen geen datum plakken op zijn terugkeer", aldus Sas. "We zijn er tot nu toe in geslaagd om belangrijke complicaties te vermijden, maar we moeten nu het revalidatieproces afwachten, ook daar kunnen nog dingen voorvallen die het proces vertragen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.