De Medina wil na 15 jaar andere oorden opzoeken

MAANDAG, 10 JULI 2017, 07:28 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Nathan De Medina wil weg bij RSC Anderlecht, definitief of op uitleenbasis, dat zal de toekomst uitwijzen. René Weiler stuurde De Medina onmiddellijk naar de U21 bij de start van de voorbereidingen, het signaal voor de jonge verdediger om naar een andere club uit te kijken. Hij betreurt de beslissing van de coach: "Maar een coach die wint krijgt altijd gelijk", voegt hij er smalend aan toe.

De Medina kreeg zijn eerste profcontract op 17-jarige leeftijd, een jaar later mocht hij even meespelen in play-off 1 onder Besnik Hasi. Nadien verdween de jonge verdediger van de radar. Vorig seizoen werd hij nog uitgeleend aan OH Leuven. 

"Ik ging er vorig seizoen mee akkoord om 1B te spelen bij Oud-Heverlee Leuven. Ik heb er veel geleerd en voor mij was het een geslaagde uitleenbeurt. Daardoor had ik er goede hoop op dat ik mijn kans zou krijgen bij Anderlecht, maar meneer Weiler stuurde mij meteen naar de U21. En die beslissing moet ik respecteren, de keuzes van de coach maken deel uit van het voetbal. En een coach die titels wint krijgt altijd gelijk."

De Medina ligt nog één jaar onder contract. Maar door de beslissing van Weiler is voor hem de tijd rijp om na 15 jaar Anderlecht, andere oorden op te zoeken.

"Mijn contract loopt nog één jaar, maar ik kies ervoor om deze zomer nog te vertrekken. Op uitleenbasis of definitief, alle opties liggen open. Bij Leuven in 1B heb ik mijzelf bewezen, ook de blessures liggen achter mij. De voorbije maand trainde ik met Nicolas Frutos en Mo Ouahbi, en ben dus klaar om meteen te spelen. Mijn voorkeur gaat ernaar uit om in Eerste klasse te blijven spelen", aldus nog De Medina.
 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.