Acheampong heeft bod van Chinese club op zak

DINSDAG, 11 JULI 2017, 13:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens TransferMarkt China staat Frank Acheampong op het punt om te verhuizen naar de Chinese club Tianjin Teda. Een vreemde transfer zou het zijn, aangezien Acheampong zijn zinnen steeds gezet heeft op Engeland en Tianjin geen plek heeft voor een extra buitenlander.

Acheampong heeft met Anderlecht een afspraak dat hij weg mag onder bepaalde voorwaarden. De Ghanese winger droomt van Engeland, maar daar tegen de degradatie vechten, schrikt hem toch af. Daarom dat een langer verblijf bij Anderlecht niet uitgesloten is. In Sudpresse vertelt zijn manager vandaag nog dat er verkennende gesprekken lopen met verschillende clubs, maar dat alles moet kloppen, zowel financieel als sportief.

Financieel klopt het plaatje van Tianjin Teda alvast wel. De transfersom die Anderlecht vraagt, vormt voor hen geen probleem. Acheampong zelf wacht volgens Het Laatste nieuws een salaris dat amper te weigeren valt. De Ghanees moet wel snel beslissen: over drie dagen sluit de transfermarkt in China. Bovendien moet Tianjin eerst nog een buitenlander verkopen alvorens het Acheampong onder contract kan leggen.

Tianjin Teda staat momenteel dertiende op zestien clubs in de Chinese hoogste klasse. Met John Obi Mikel (ex-Chelsea), Nemanja Gudelj (ex-Ajax), Brown Ideye (ex-Dinamo Kiev, -West Bromwich en -Olympiakos) en Mbaye Diagne (ex-Lierse en -Westerlo) heeft de club al vier niet-Aziatische buitenlanders onder contract. Dat is momenteel het maximum. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.