Acheampong op vliegtuig naar China

WOENSDAG, 12 JULI 2017, 07:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Frank Acheampong trainde gisteren niet mee. De flankspeler na 's avonds het vliegtuig naar China om er te gaan onderhandelen met Tianjin Teda en de accommodatie te bekijken. Het Nieuwsblad weet intussen ook wat Acheampong en Anderlecht aan een transfer kunnen verdienen.

Volgens Het Laatste Nieuws is de kans klein dat Tianjin Teda meer dan zes miljoen euro zal betalen voor Acheampong. Een nieuw reglement bepaalt immers dat Chinese clubs bij een buitenlandse transfer boven dat bedrag ze dezelfde som moeten storten in een fonds voor jonge Chinese voetballers. Het Nieuwsblad daarentegen spreekt over een transfersom van tussen de zeven en negen miljoen euro.

Ook Acheampong kan bij Tianjin goed zijn boterham verdienen. Hem wacht een salaris van 3,7 miljoen euro per jaar. Dat is een verviervoudiging van wat hij nu opstrijkt. De vraag is of dit bedrag, waarmee hij zijn familie een leven lang kan onderhouden, opweegt tegen de sportieve vergeetput die China dreigt te zijn. Wereldtoppers als Oscar en Witsel blijven ook in China op de radar van de grote Europese ploegen, maar of dit ook voor jongens als Acheampong zo is, dat is twijfelachtig.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.