Boussoufa: "Ik moest het voorbeeld geven"

MAANDAG, 28 SEPTEMBER 2009, 10:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In het jonge elftal dat Jacobs gisteren de wei in stuurde, was Mbark Boussoufa met zijn 25 jaar zowaar één van de ouderen. "De coach heeft me gevraagd om de patron te zijn van de ploeg", aldus de Marokkaan in Het Nieuwsblad.


"Jongens als Kanu, Bouba, Lukaku en Legear zijn jong en speelden niet allemaal op de plaats waar ze gewoon zijn te spelen", vertelt Boussoufa. "Ik moest hen het voorbeeld geven en hen helpen. Ik vind dat we een sterke wedstrijd hebben gespeeld."

Vooral voor Romelu Lukaku probeert Boussoufa een goede leermeester te zijn. Hij praat dan ook veel met de 16-jarige spits. "Hij valt soms in slaap. Hij is een beer van een vent, maar soms reageert hij te laat. Hij is sterk en snel, maar moet toch nog veel leren. Ik ben zeer blij voor hem met zijn doelpunt."

Ook over de offensieve speelwijze van coach Jacobs was de creatieve Marokkaan best te spreken. "Bovendien deed iedereen verdedigend zijn werk. Dan werkt zoiets."

Tot slot wou Boussoufa ook nog wat kwijt over de rode kaart van Beerschot-speler Wanyama. "Ik vind het positief dat de scheidsrechter meteen een rode kaart heeft getrokken. Door dit soort tackles zwaar te bestraffen zullen de spelers het afleren. Tackelen mag, maar met een gestrekt been hoort er niet bij."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.