Buurman gaat voor podiumplaats in Monza

VRIJDAG, 2 OKTOBER 2009, 17:13 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Komend weekend staat in het teken van de klassieker tegen Club Brugge, maar ook in de Superleague Formula wordt er opnieuw gestreden. Place to be is Monza, de tempel voor de Italiaanse racefans.


Op het snelle circuit van Monza halen Formule 1-bolides topsnelheden van rond de 350 km/u. "Bij de Formule 1 zie je dat er op Monza met heel weinig downforce wordt gereden omdat daar met de drie lange rechte stukken topsnelheid het belangrijkste is", weet Anderlechtpiloot Yelmer Buurman. "Wij zullen echter met iets meer vleugel moeten gaan rijden om te voorkomen dat je hele einden in de toerenbegrenzer rijdt. Dat wordt even zoeken naar de juiste set-up maar ik heb er alle vertrouwen in."

"Ook is het prettig dat niemand hier eerder met een Superleague Formula-auto heeft gereden en dat we daardoor allemaal dezelfde handicap hebben. Het gaat erom welk team en welke rijders hun zaakjes het eerst goed voor elkaar hebben. Mijn Zakspeed Racing team is echt goed op elkaar ingespeeld en daarom heb ik er het volste vertrouwen in. Ik denk dat een of twee keer een podiumplaats mogelijk moet zijn", aldus de Nederlander.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.