Honduras plaatst zich voor WK in Zuid-Afrika

DONDERDAG, 15 OKTOBER 2009, 09:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Victor Bernardez mag beginnen dromen van het WK voetbal. Zijn Honduras plaatste zich gisteren in extremis voor Zuid-Afrika. Het won zelf met 0-1 in El Salvador, terwijl concurrent Consta Rica in de 95e minuut de zege verspeelde.


Honduras, dat zonder de geblesseerde Bernardez speelde, moest gisteren winnen om een kans te behouden op wk-deelname. Door een doelpunt van Pavon in de 64e minuut deed het dat ook: uitslag 0-1.

Intussen moest het hopen dat Costa Rica niet won in de Verenigde Staten. Lange tijd zag het er niet goed uit, want met twee doelpunten van Bryan Ruiz (ex-Gent) leidde Costa Rica aan de rust met 0-2. In de 95e minuut slaagden de Verenigde Staten er toch in om de 2-2 op het bord te zetten.

Honduras plaatst zich zo op basis van een beter doelsaldo voor het wereldkampioenschap van volgend jaar. Het land van Victor Bernardez zal er voor de tweede keer bij zijn op een wk-eindronde. In 1982 raakten ze niet verder dan de groepsfase.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.