Walem: "Club realiseert dat jongeren kunnen doorbreken"

DONDERDAG, 15 OKTOBER 2009, 13:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met 18 op 18 zijn de beloften uitstekend aan het seizoen begonnen. In La Dernière Heure vertelt coach Johan Walem over zijn doelen. "De titel interesseert me niet. Het enige wat telt, is de manier waarop we vooruitgang boeken."


"En ik meen het. Een titel telt niet echt voor mij en mijn ploeg", zegt Walem stellig. Zijn doel is om zoveel mogelijk jongeren klaar te stomen voor de a-kern. "Dit proberen we door de trainingen zoveel mogelijk te individualiseren. Dat is enorm belangrijk om de laatste stap richting A-ploeg te zetten."

Volgens Walem is het al een succes als er per seizoen één speler kan aansluiten bij de a-ploeg. "Vorig seizoen is het gelukt voor Reynaldo en Diandy en nu traint Baras regelmatig mee met de A-kern", zegt Walem, zelf een ex-jeugdproduct van Anderlecht. "De meeste van de jongens die bij de beloften spelen, zijn nog geen 19 jaar. Dat is het bewijs dat we nog jonge spelers kunnen laten doorbreken bij Anderlecht. En de club begint zich ook te realiseren dat het mogelijk is."

De spelers moeten echter wel geduld hebben. Het is niet voor iedereen weggelegd om zoals Lukaku al op zijn zestiende te debuteren. "Door hun entourage willen de jongeren te snel een ster worden en geld verdienen. Het kost ons veel energie om hen te overtuigen dat ze ook pas op hun 20e of 21e kunnen doorbreken bij Anderlecht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.