Nieuw stadion op Heizel, Anderlecht wil meedoen

VRIJDAG, 16 OKTOBER 2009, 09:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De politieke overheden zijn het eindelijk eens om op de Heizel een nieuw voetbalstadion te bouwen. De capaciteit ervan zou tussen de 65.000 en 70.000 moeten liggen. Anderlecht liet al weten er graag te willen spelen.


Het is dankzij premier Herman Van Rompuy, nota bene een Anderlecht-supporter, dat er eindelijk een beslissing is genomen. Het is nu alleen nog afwachten of het stadion op de plaats van het huidige Koning Boudewijnstadion (foto) komt of op Parking C. Deze beslissing moet eind dit jaar vallen.

Anderlecht, dat momenteel werk maakt van de plannen voor de verbouwing van het huidige stadion, liet bij monde van manager Herman Van Holsbeeck alvast weten geïnteresseerd te zijn. "De enige voorwaarde die we gesteld hebben, is dat een eventuele piste moet kunnen worden weggewerkt", zegt Van Holsbeeck in HLN.

"Ik apprecieer het enorm dat er eindelijk iets gebeurt. Officieel zijn wij nog niet op de hoogte gebracht, maar ik heb wel gehoord van de betreffende vergadering. Ik hoop dat we zo snel mogelijk samen kunnen gaan zitten rond dit project", klinkt het optimistisch.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.