Van Holsbeeck: "Ik zal Jacobs nooit ontslaan"

ZATERDAG, 17 OKTOBER 2009, 13:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het Nieuwsblad pakt vandaag uit met een groot dubbelinterview met Ariël Jacobs en Herman Van Holsbeeck. De twee praten er openlijk over het huidige Anderlecht. "Eigenlijk ben ik nooit graag trainer geweest", zegt Jacobs.


Over hun relatie:
Van Holsbeeck. "Ik kende Ariël als begaafde spits van Diegem, maar we werken pas elf jaar samen. Ik heb hem in 1999 bij de bond weggehaald en gevraagd voor RWDM omdat ik wist dat hij een vakman was en hij paste bij ons jeugdproject."
Jacobs: "In feite kennen wij elkaar niet zo goed. We hebben een professionele band en we hebben ook wel eens twistpunten."

Over de jeugd:
Van Holsbeeck: "Ik heb vastgesteld dat we meer vragen van onze eigen jeugdspelers dan van een gekochte speler. In Nederland is dat anders. Roland Lamah is nu het beste voorbeeld."
Jacobs: "Ik praat voortdurend met Romelu Lukaku om te zorgen dat hij niet gaat zweven. Zijn voetbal heeft hij zelf onder controle, het mentale aspect niet want er komt zoveel op hem af dat hem uit koers kan slaan."

Over hun liefde voor het vak:
Van Holsbeeck: "Ik doe het nog graag en Ariël ook, wat hij ook zegt."
Jacobs: "Na de wedstrijd tegen Westerlo kwam hij naar mij en zei: 'En nu doe je het zeker weer graag?' Ik heb geantwoord: 'Ik heb het nooit graag gedaan."
Van Holsbeeck: "Dat is zever. Ariël is bezeten van voetbal en we willen hem hier houden."

Het volledige interview kunt u hier lezen.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.