Anderlecht-terreinverzorger 6e beste van Europa

WOENSDAG, 21 OKTOBER 2009, 13:06 - Lowhelmsson
Anderlecht-Online No Image Found

Vincent Vlaminck, terreinverzorger van Anderlecht, is in een verkiezing, voor beste terreinverzorger van Europa, zesde geëindigd. Enkel de toppers zoals Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Feyenoord en Barcelona gaan Vlaminck vooraf.


De job van terreinverzorger is zeker geen onbelangrijke."Het is een werk waar ik bijna zeven dagen op zeven mee bezig ben. Ik ben bezig aan mijn tweede jaar op Anderlecht. Ik hoorde dat ze hier een tuinier zochten, maar ik wou geen hagen snoeien. Het is meer dan gras afmaaien. Je moet het veld op het juiste moment bemesten, verluchten,... Omdat het een gesloten stadion is, kan er inderdaad minder licht en lucht bij. Maar daar hebben we oplossingen voor. Onze financiële middelen zijn natuurlijk beperkt."

Anderlecht heeft een veld dat deels synthetisch en deels natuurlijk is. Sinds dit seizoen is er ook veldverwarming. "Met de veldverwarming zal het nog wat zoeken zijn, maar dat het veld voor zeven procent uit synthetisch gras bestaat, houdt alles goed op zijn plaats. We zijn een van de weinige ploegen die zo'n veld hebben, maar in Engeland zijn er veel teams met zo'n grasmat. Het is zacht en soepel voor de spelers." Aldus 6e beste terreinverzorger van Europa, Vincent Vlaminck.




anderlecht-online forum