'Un match nul', zo zegt men in het Frans

ZONDAG, 27 AUGUSTUS 2017, 20:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht is er tegen AA Gent niet in geslaagd om recht te krabbelen. In een erg zwakke pot voetbal kwam geen van beide ploegen tot scoren. Na vijf speeldagen telt paars-wit nu al tien (!) punten minder dan leiders Club Brugge en Charleroi.

René Weiler liet zoals aangekondigd Dendoncker uit de kern. Niet Trebel, wel Gerkens mocht in zijn plaats starten. Harbaoui hield Kiese Thelin en Ganvoula van het wedstrijdblad. Chipciu stond opnieuw rechtsbuiten en Appiah weer rechtsback.

De wijzigingen ten spijt kregen we opnieuw het Anderlecht van de voorbije weken te zien. Paars-wit bakte er weinig van en enkel Chipciu kon Thoelen aan het werk zetten. Die pakte echter zonder moeite. Gent voetbalde ook niet goed, maar kreeg wel mogelijkheden. Simon kopte op de lat en Sels moest zijn vingertoppen aanspreken om een pegel van Marcq uit zijn doel te houden. 0-0 halfweg: logisch.

Na de pauze was het niet veel beter. Veel fouten, veel stilstaan, weinig beleving. Op het uur dan toch eens Onyekuru: de Nigeriaan kapte zich vrij en dwong Thoelen tot een knappe save. Invallers Kubo en Bruno probeerden het ook nog, maar zonder succes. Ook Yaremchuk lukte het niet om te scoren.

In het Frans noemt men een gelijkspel 'un match nul'. Voor deze partij gaat deze term helemaal op: een nul over de hele lijn. Zo hinken Anderlecht en Gent na amper  vijf speeldagen al op een ruime achterstand achter Club Brugge aan. De interlandperiode noopt tot bezinning, want dit Anderlecht zien we niet meteen wedstrijden winnen, laat staan een doelpunt maken. Of moeten we al blij zijn dat Anderlecht na twee nederlagen dit keer niet verloor? 

Score: 0-0
Goal(s): /

AA Gent:Thoele, Gigot, Mitrovic, Asare, Dejaegere (74' Kubo), Esiti, Marcq, Machado, Milicevic, Sylla (86' Yaremchuk), Simon

Anderlecht:Sels, Appiah, Kara, Spajic, Obradovic, Kums, Gerkens (58' Trebel), Hanni, Chipciu (66' Bruno), Teodorczyk (90' Harbaoui), Onyekuru

Geel: 17' Spajic, 34' Machado, 39' Hanni, 45' Marcq, 72' Sylla, 88' Trebel
Rood: /

Scheidsrechter: Sebastien Delferière
Stadion: Ghelamco Arena