Kouyaté: "Werd bij Brussels als een slaaf behandeld"

WOENSDAG, 28 OKTOBER 2009, 07:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Cheikhou Kouyaté start vanavond wellicht in de basis. Deze zomer was hij daar al dichtbij, maar blessures gooiden roet in het eten. "Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik zoveel blessures oploop."


"Ik heb echter veel steun gehad. Zowel binnen de club, als van mijn manager Bekir", zegt Kouyaté in De Morgen. "Bovendien zijn jongens als Polak of Wasilewski er veel erger aan toe."

Na een uitleenbeurt aan Kortrijk keerde de bijna 20-jarige Kouyaté deze zomer terug naar Anderlecht. Toch was het FC Brussels dat hem op zijn zestiende naar België haalde. "Sportief liep het goed, want ik stond zes maanden in de basiself. Maar ik werd gewoon niet betaald. Ze wilden me zelfs niets geven om naar de begrafenis van mijn grootmoeder te kunnen gaan. Ze hebben mij als een slaaf behandeld bij FC Brussels. Uiteindelijk heb ik mijn contract via de rechtbank kunnen ontbinden."

Bij Anderlecht voelt hij zich stukken beter. "Het was een goede zaak dat ik werd uitgeleend aan Kortrijk. Ik stond er altijd in de basis, kon wedstrijdritme opdoen en mijn kwaliteiten tonen", vertelt Kouyaté. "Nu wil ik me in de basiself van Anderlecht werken. Mede door de vele blessures krijg ik kansen om mij te tonen. Daardoor kom ik volgens mijn vader ook dicht bij een selectie voor het A-team van Senegal."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.