Onyekuru zorgt voor driepunter in slotminuut

ZONDAG, 1 OKTOBER 2017, 22:05 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Dankzij een doelpunt van Henry Onyekuru in de slotminuut heeft Anderlecht Standard verslagen. Door deze overwinning, de tweede op rij, wipt Anderlecht naar een gedeelde zesde plaats in de stand. De kloof met leider Club Brugge blijft negen punten.

In zijn (voorlopig) laatste wedstrijd als hoofdcoach begon Nicolas Frutos met een klassieke 4-3-3. Josué Sa verving Olivier Deschacht en Ivan Obradovic keerde terug uit blessure. Sven Kums begon op nieuw op de bank (en zou daar negentig minuten blijven).

Anderlecht begon mak aan de partij. Het voetbalde zonder veel bezieling tegen een erg defensief Standard. Kara zorgde met een schot van ver voor het eerste gevaar van paars-wit. De bezoekers zetten daar een knal van Bokadi tegenover. Kort voor de rust kreeg Teodorczyk nog een reuzekans, maar zijn schot zeilde voorbij de kruising naast.

Na de pauze bleef het spelpeil gelijk, maar we kregen wel meer kansen te zien. Vooral Teodorcyzk kreeg enkele goede mogelijkheden, maar zijn törinstinct heeft hij nog steeds niet teruggevonden. Voor Standard was Cop er enkele keren dichtbij. 

Wat niemand nog verwachtte, gebeurde in de slotminuut: Onyekuru stond goed geplaatst om een voorzet van Dendoncker in een doelpunt te veranderen. In de extra tijd heeft Luchkevych de gelijkmaker aan de voet, maar hij trapt onbegrijpelijk naast.

Score: 1-0
Goal(s): 89' Onyekuru

Anderlecht:Boeckx, Appiah, Kara, Josué, Obradovic, Chipciu (68' Gerkens), Dendoncker, Trebel, Hanni (81' Stanciu), Onyekuru, Teodorczyk (74' Harbaoui)
Standard:Ochoa, Fai, Laifis, Luyindama, Pocognoli, Ndognala (72' Edmilson), Bokadi (28' Luchkevych), Marin, Agbo, Mpoku (88' Sa), Cop

Geel: 33' Kara, 49' Agbo, 89' Onyekuru
Rood: /

Scheidsrechter: Lawrence Visser
Stadion: Constant Vanden Stock-stadionanderlecht-online forum