België - Nederland : 1-1

WOENSDAG, 20 AUGUSTUS 2003, 22:30 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

De 123e Derby der Lage Landen tussen België en Nederland is geëindigd in een gelijkspel. In Brussel werd het 1-1.

De Belgen begonnen furieus aan de partij. Ze kwamen heel aanvallend en heel fris voor de dag. Nederland kwam onder druk door de vele acties in één tijd. Mbo Mpenza en Goor speelden heel diep. Buffel en Sonck speelden goed dicht bij elkaar.
De Rode Duivels bekwamen de ene hoekschop na de andere. Sonck en Buffel kregen enkele prima kansen. Na het felle eerste kwartier probeerde Nederland grip op het duel te krijgen.
Halverwege de eerste helft zette Sonck zich goed door, maar De Boer kon met een late tackle de goal voorkomen. Het was uitstel. Na een fout van Van Bronckhorst kon Deflandre de bal op het hoofd van Sonck lepelen: 1-0.

De tweede helft was veel minder aantrekkelijk. Beide bondscoaches haalden heel wat spelers naar de kant. De ingevallen Roy Makaay toonde waarom Bayern hem zo graag wou: zijn neus voor goals. Aan zijn gelijkmaker ging wel defensief mistasten bij de Belgen vooraf.
Meteen na de goal van Makaay probeerde Kluivert de bal te plaatsen, maar Van Damme stond goed op de lijn. Beide ploegen kregen nog een rode kaart.

­­­­­­­­­­­­­­­­­Goals: 39' Sonck 1-0, 55' Makaay 1-1

België: De Vlieger, Deflandre (62' De Cock), Simons, Van Buyten (62' Valgaeren), Van Damme (62' Van der Heyden), Mbo Mpenza (42' Martens), Baseggio (78' Deschacht), Clement, Goor, Buffel (87' Walasiak), Sonck (78' Soetaers)

Nederland: Van der Sar, Reiziger, Stam (46' Ooijer), F.de Boer, Van Bronckhorst (46' Zenden), Cocu, Seedorf (46' Van Bommel), Davids (74' Overmars), Kluivert, Van Nistelrooij (46' Makaay), Van der Vaart

Rood: 79' Cocu (2x geel), 93' De Cock
Scheidsrechter: Fandel (Dui)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.