Anderlecht wint zuinig van Kortrijk

VRIJDAG, 27 NOVEMBER 2009, 22:28 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht wist deze avond te winnen van KV Kortijk, al was het met het kleinste verschil: 1-0. Het was Juhasz die een voorzet van Deschacht kon binnen knikken. Dankzij deze overwinning blijft Anderlecht leider in het klassement.


Jacobs moest het zonder Boussoufa stellen die geschorst vanuit de tribune moest toekijken. Het werd een wedstrijd met eenrichtingsvoetbal waarbij paars-wit met de scepter zwaaide. Na een dikke 10 was het dan raak voor de Brusselaars. Op voorzet van Deschacht knikte Roland Juhasz de bal heel mooi via de paal binnen: 1-0.

De tweede helft van de wedstrijd was eigenlijk identiek aan de eerste. Kortrijk wist niet wat aanvangen tegen dit Anderlecht. Vooral de jonge Lukkau toonde zich gevaarlijk en had de 2-0 aan zijn voeten maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Veel meer viel er in de match niet te beleven, het bleef dan ook bij dit ene dodelpunt. Uitslag: 1-0.

Op woensdag 2 december moet Anderlecht Europees weer aan de slag, dit in eigen huis tegen Zagreb. Aftrap om 21.05u.

Score: 1-0
Goal(s): 12' Juhasz 1-0

Anderlecht:Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht, Saré, Biglia, Van Damme, Legear (69' Chatelle), De Sutter (74' Suarez), Lukaku (92' Kanu)
KV Kortrijk:Verbauwhede, Ciman, Vandenbroeck, Belhocine, Hempte, De Beule (67' Benko), Pavlovic, Capon, Kums, Messoudi, Benteke

Geel: Ciman, Biglia, Belhocine, Mazuch
Rood: /

Scheidsrechter: Gumienny
Stadion: Vanden Stock