Drie punten, maar alweer o zo zwak

ZATERDAG, 18 NOVEMBER 2017, 19:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Eén geniale flits van het duo Hanni - Onyekuru heeft Anderlecht de drie punten opgeleverd in Moeskroen. Wat paars-wit liet zien was wederom erg pover. Stanciu kreeg zijn kans, maar kon deze (opnieuw) niet grijpen.

Vanhaezebrouck kon voor deze partij niet rekenen op Kara, Obradovic, Gerkens en Teodorczyk. Hanni bekocht zijn mindere presaties met een plaats op de bank. Stanciu en Bruno kregen hun kans, net als Harbaoui. Paars-wit begon zwak aan de partij en het was Moeskroen dat het initiatief nam. Josué gleed weg en mocht van geluk spreken dat Bolingi in het zijnet trapte.

Iets voor bij het kwartier een eerste keer Anderlecht. Stanciu met de opening, één van zijn weinige goede acties in de hele partij, en Onyekuru met de schietkans. Hij kraakte zijn schot, waardoor het niet gevaarlijk was. Iets voorbij het halfuur noteerden we nog pogingen van Trebel en Onyekuru, maar veel soeps was het niet. Toch ging Anderlecht met een voorsprong de rust in. Kums bediende mooi Bruno en die kon met wat geluk afwerken: 0-1.

Lang kon Anderlecht niet genieten van de voorsprong. Moeskroen kwam enthousiast uit de kleedkamers en Govea stelde quasi meteen gelijk met een prachtig afstandschot. Zo sterk Moeskroen in de tweede helft voetbalde, zo zwak Anderlecht. Iets voorbij het uur gooide Vanhaezebrouck dan maar Hanni in de strijd. Het was echter Stanciu die meteen erna zijn kans ging, maar zijn krul gaat voorbij de paal.

Het was Moeskroen dat het meest aanspraak kon maken op de overwinning, maar Hanni en Onyekuru beslisten er anders over. Na een een-tweetje kon Onyekuru de 1-2 scoren. 

Score: 1-2
Goal(s): 42' Bruno (0-1), 52' Govea (1-1), 80' Onyekuru (1-2)

Moeskroen:Bailly, De Medina, Diédhou, Mézague, Huyghebaert (87' Mbombo), Rotariu (23' Aidara), Mohamed, Govea, Olinga (64' Vojvoda), Awoniyi, Bolingi
Anderlecht:Boeckx, Josué, Spajic, Deschacht, Dendoncker, Trebel (63' Hanni), Kums, Onyekuru (87' Appiah), Stanciu (77' Beric), Harbaoui

Geel: 88' Kums
Rood: /

Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Stadion: Le Canonnier