Wel winst, geen mirakel

DINSDAG, 5 DECEMBER 2017, 22:34 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn Champions League-campagne in schoonheid afgesloten. In Celtic Park boekte het een verdiende 0-1-zege. Vooral in het eerste halfuur speelde paars-wit indrukwekkend, maar het moest tot iets voorbij het uur wachten voor het eindelijk scoorde. Daar bleef het ook bij.

Anderlecht begon snedig aan de wedstrijd en na twee minuten had Kums de 0-1 al aan de voet. Hij mocht vrij inschieten vanop zo'n tien meter, maar knalde recht op doelman Gordon. Het signaal voor Anderlecht om door te duwen. Een fantastische ééntijdscombinatie van Appiah en Gerkens (wat een heerlijk hakje) belandde bij Trebel die met een halve omhaal uitpakte. Gordon redde opnieuw. Ook op een afstandsschot van Trebel stond de Schotse doelman paraat.

Op het halfuur ging de paars-witte storm liggen. Onyekuru kwam minder uit de verf en Celtic kwam beter in de partij. Tot kansen van de Schotten kwam het niet. We gingen rusten met 0-0. Celtic-coach Rodgers voerde aan de rust een dubbele wissel door en vooral Ntcham bleek een versterking. Onder zijn impuls begon Celtic als betere ploeg aan het tweede bedrijf. Verder dan een flauw schotje van Forrest, dat Boeckx in hoekschop duwde, kwam Celtic niet.

Iets voorbij het uur werd Anderlecht dan toch beloond voor zijn goede eerste helft. Appiah zwiepte de bal (eindelijk eens) goed voor doel. Gerkens' haar streelde het leer, maar vlak achter hem kreeg Simunovic de bal tegen de schouder. Via de Celtic-verdediger verdween de bal in de verste hoek. De 0-1 was verdiend. Na het doelpunt liet Anderlecht na om door te duwen. Ook Celtic wilde, of eerder kon, geen vuist maken.

Zo eindigde de wedstrijd op 0-1. De nul is weg, maar het is te weinig om over Celtic te wippen en door te stoten naar de Europa League. Zo jammer dat één foutje van Kara twee weken geleden tegen Bayern München leidde tot een nederlaag. Maar nog veel meer jammer is de ontluisterende nederlaag thuis tegen Celtic. Vandaag bleek opnieuw hoe zwak de Schotse kampioen is.