Jacobs: "La Manga wordt herstelstage"

DONDERDAG, 7 JANUARI 2010, 13:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Coach Ariël Jacobs is niet van plan zijn spelers fysiek af te matten tijdens de stage in La Manga. Hij is wel benieuwd naar de prestatie van nieuwkomers Taylor en Martinez. Polak en Wasilewski hervatten in Spanje de looptraining.


"De stage in Spanje wordt in zekere zin een herstelstage", vertelt Jacobs in Het Nieuwsblad. "Met amper zes dagen vakantie kun je de spelers niet fysiek afmatten." Naast de korte vakantie, is er ook nog het gegeven dat Anderlecht de komende weken en maanden een erg druk programma heeft. Voldoende rust is dus even belangrijk dan hard trainen.

Jacobs is ook benieuwd naar het kunnen van Paul Taylor, die nog ietwat verlegen oogt. "Ik heb wel al gemerkt dat hij zich steeds beter gaat voelen naarmate hij meer trainingen meemaakt. Moet hij wel nog wat achterstand goedmaken", aldus Jacobs. "Zowel voor Taylor als Martinez wordt deze stageweek een serieuze test om te zien of ze het niveau aankunnen."

Polak en Wasilewski

Verder valt er ook goed nieuws te rapen over Jan Polak en Marcin Wasilewski. "Dat zij erbij zijn, is zowel op medisch als mentaal vlak een stap vooruit", zegt de Anderlecht-coach. "Ze revalideerden vaak alleen op de club. Nu kunnen ze eindelijk weer eens samen aan tafel zitten met hun ploegmaats."

Zowel Polak als Wasilewski gaven al gaan dit seizoen graag nog op het veld te staan. Vooral Polak hoopt het team nog wat te kunnen bijbrengen. "Dat wil Jan inderdaad, maar hij moet zijn dromen niet meteen voor werkelijkheid nemen", tempert Jacobs toch enigszins. "Jan voelt zich heel goed, maar de laatste fase van de revalidatie is dikwijls de moeilijkste. Voor Marcin geldt net hetzelfde."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.