"Alle grote clubs trekken naar de zon"

DONDERDAG, 7 JANUARI 2010, 13:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tijdens de korte winterstop trekt Anderlecht naar de zon, Club Brugge en Standard doen dit niet. Physical-coach Mario Innaurato legt uit waarom Anderlecht wel. "Een lichaam ziet twee keer meer af door te trainen op bevroren veld."


"We hebben de pro en contra's van een stage in het zuiden bekeken en uiteindelijk besloten we naar La Manga te trekken", legt Innaurato uit in SudPresse. "Ook al zal de stage erg kort zijn en zal de reis wel een beetje in de benen zitten, toch hebben de klimatologische omstandigheden ons doen opteren voor het zuiden van Spanje."

Voor de spelers is het immers beter om te trainen op een gewoon veld dan op een bevroren. "Dat is een interessant argument als je ziet hoeveel matchen Anderlecht dit seizoen nog moet afwerken. Tot 3 mei hebben we elke drie dagen een wedstrijd."

"Bovendien zie ik dat de grote Europese clubs naar de zon trekken, zelfs zij die maar over een korte winterstop beschikken zoals België."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.