Van Damme wil weer linksback spelen

VRIJDAG, 8 JANUARI 2010, 16:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jelle Van Damme heeft aan coach Ariël Jacobs gevraagd hem opnieuw als linksachter uit te spelen. Sinds het uitvallen van Polak en Wasilewski, speelt hij op het middenveld. "Maar ik ben niet uitzonderlijk goed op het middenveld."


"Voor mezelf, mijn carrière en mijn toekomst is het beter dat ik als linksback speel", zo zegt Van Damme in Het Nieuwsblad. "De trainer kiest natuurlijk en ik wil gerust depanneren, maar op het middenveld de bal spelen met mijn man in de rug is niet het beste wat ik kan."

"De trainer zal keuzes moeten maken. Vorig seizoen klikte het goed met Mbark Boussoufa op de linkerflank. Dat heb ik ook gezegd in een gesprek met de trainer. Ons samenspel leidde tot doelpunten. Ik maakte er acht en speelde wellicht mijn beste seizoen."

Een andere reden dat hij weer linksback wil spelen, is dat hij terug graag voor de Rode Duivels wil spelen. Hij acht zijn kansen groter om hierin te slagen als linksachter. "Bondcoach Dick Advocaat zal me niet voor zijn middenveld oproepen, daar lopen al genoeg goede spelers."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.