Amuzu komt niet uit Ghana, wel uit Mechelen

ZATERDAG, 23 DECEMBER 2017, 12:12 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

JEUGD Gisterenavond maakte het Belgische voetbal kennis met Francis Amuzu. Bij verschillende media lezen we vandaag dat Anderlecht hem in 2015 weghaalde uit de JM Guillou Academie in Accra, de hoofdstand van Ghana. Dat klopt niet.

Amuzu kwam op jonge leeftijd als immigrant naar België. Samen met zijn ouders vestigde hij zich in het Mechelse. Daar leerde hij Nederlands en begon hij te voetballen bij SK Heffen. KV Mechelen pikte hem daar op en Amuzu speelde als jonge tiener ook zaalvoetbal bij Salaam Mechelen.

Van Mechelen ging het naar de JM Guillou Academie. Maar dus niet die in Ghana, wel die in het Belgische Tongerlo. Deze werkt samen met SK Lierse en dus speelde Amuzu ook even voor de Pallieters.

In april 2015 kwam Amuzu dan bij Anderlecht terecht. Hij deed er het seizoen uit bij de U16. In september 2015 tekende Amuzu een eerste contract bij Anderlecht, één tot 2018. Dit seizoen maakte Amuzu de overstap naar de beloften en daar is hij de laatste weken in grootse doen. In de laatste drie competitiewedstrijden scoorde hij telkens twee keer.

Intussen heeft Amuzu de Belgische nationaliteit verworven en maakt hij deel uit van de Belgische U19. In november speelde hij twee interlands en daarin scoorde hij één keer.

Begin deze maand verlengde Amuzu zijn contract bij Anderlecht met één jaar tot 2019.anderlecht-online forum