Nieuws met tag "Jeugd"


 30-07-2021 

Daskevics probeert het nu in Noorwegen

Daskevics probeert het nu in Noorwegen

Eduards Daskevic probeert momenteel een contract te versieren bij Hamkam, de leider in de Noorse tweede klasse. Vorige week was de 19-jarige Let uit de beloftekern van Anderlecht nog op proef bij Vendsyssel FF uit de Deense tweede klasse. Lees verder »


Morgen drie vriendschappelijke wedstrijden

Morgen drie vriendschappelijke wedstrijden

RSCA Women neemt het in hun vierde voorbereidingsmatch op tegen het Franse Metz. De wedstrijd wordt gespeeld op 31 juli om 14u in het Stade Municipal du Batzenthal te Algrange (Fr). Eveneens op zaterdag, speelt het Anderlechtse B-team een vriendschappelijke match in Zottegem. De aftrap is hier voorzien om 17u. De U18 ontvangen dan weer Aywaille FC in de RSCA Academy (om 19u). Lees verder » 28-07-2021 


 27-07-2021 

U21 verslaan Union met 3-1

U21 verslaan Union met 3-1

Terwijl de A-ploeg zondag met 1-3 verloor van Union, zorgden de U21 vanavond voor omgekeerde cijfers. In een oefenduel klopten de paars-witte beloften hun leeftijdsgenoten van Union met 3-1. Mohamed Yaya Guindo (foto), Lucas Stassin en Chris Lokesa scoorden. Lees verder »


'Opnieuw jonge City-spits in het vizier'

'Opnieuw jonge City-spits in het vizier'

Voetbalkrant meent te weten dat Anderlecht zijn oog heeft laten vallen op Liam Delap, een 18-jarige spits van het beloftenteam van Manchester City. De Engelse jeugdinternational scoorde vorig seizoen 24 keer in 20 wedstrijden voor de U23 van City. Hij mocht ook al debuteren in het A-elftal. Lees verder » 26-07-2021 

Trebel nu ook verwijderd van RSCA-website

Trebel nu ook verwijderd van RSCA-website

Zoek op de officiële website van Anderlecht niet langer naar het profiel van Adrien Trebel. De Fransman zijn individuele foto staat er niet langer op de pagina met de spelerskern. Op de ploegfoto die begin juni werd genomen en die bovenaan de pagina prijkt, staat Trebel nog wel tussen de andere spelers. Lees verder » 24-07-2021 


 23-07-2021 

Kiest Sadiki voor profcontract of buitenland?

Kiest Sadiki voor profcontract of buitenland?

De Franse website Footmercato weet te melden dat Lille, Marseille en Wolfsburg interesse tonen in Anderlecht-youngster Noah Sadiki. Maar Anderlecht laat zich niet doen, het wil de 17-jarige Belg met Congolese roots ook een profcontract laten tekenen. Lees verder » 22-07-2021 

Amisso tekent profcontract

Amisso tekent profcontract

De 18-jarige rechtsachter Sullyan Amisso heeft zijn eerste profcontract getekend bij RSC Anderlecht. Amisso was negen jaar toen hij zijn intrede maakte op de RSCA Academy en mag zich nu bewijzen als vaste waarde bij de beloften.  Lees verder »


Van Crombrugge: "We mogen van de jeugd meer eisen"

Van Crombrugge:

Hendrik Van Crombrugge is terug, al is het nog afwachten hoe zijn rug de opeenvolging van wedstrijden zal verteren. De doelman is er in ieder geval klaar voor en wil nu alleen maar vooruit kijken. Als een kapitein zal hij meer eisen van de jongeren, want dat mag, benadrukt hij.  Lees verder » 21-07-2021 

U21 kloppen Londerzeel

U21 kloppen Londerzeel

De U21 hebben vanavond een oefenduel tegen de eerste ploeg van Londerzeel, uit de tweede amateurklasse, gewonnen met 1-6. Aan de rust stond het al 1-3. Lucas Stassin scoorde twee keer. Ook  nieuwkomer Isaac Tshibangu vond de weg naar doel. Lees verder »


Ook Virisario krijgt profcontract

Ook Virisario krijgt profcontract

Anderlecht blijft jonge, veelbelovende talenten aan zich binden. Vandaag tekende de 15-jarige Aurelio Leo Virisario zijn eerste profcontract. De aanvaller speelt nog maar twee jaar voor Anderlecht, maar maakte al grote indruk. Lees verder »
 20-07-2021 

16-jarige Degreef tekent profcontract

16-jarige Degreef tekent profcontract

Anderlecht heeft opnieuw een beloftevolle jongere een profcontract laten tekenen. Deze keer ging de eer naar Tristan Degreef, een 16-jarige aanvallende middenvelder. Degreef speelt al sinds de U9 voor Anderlecht. Lees verder »


"Transfer Kakooza vertraagd door corona"

Het is alweer even geleden dat Derrick Kakooza werd aangekondigd bij Anderlecht, maar het nieuws van zijn transfer is nog steeds niet bevestigd. In gesprek met Swift Sports Uganda vertelt Kakooza's manager dat corona momenteel spelbreker is. Lees verder » 18-07-2021 

 16-07-2021 

Officieel: Nmecha tot 2025 bij Wolfsburg

Officieel: Nmecha tot 2025 bij Wolfsburg

Lukas Nmecha heeft zijn nieuwe club beet. De Duitse spits, vorig seizoen sterkhouder bij Anderlecht, verlaat Manchester City definitief en tekent een contract tot 2025 bij Wolfsburg. De transfersom zou acht miljoen euro bedragen. Lees verder »Anderlecht gelijk tegen OFI Kreta

Anderlecht gelijk tegen OFI Kreta

Ook het vierde oefenduel van Anderlecht in deze voorbereiding is geëindigd op 1-1. Tegen OFI Kreta speelde paars-wit met een team van invallers, aangevuld met jongeren. Chris Lokesa scoorde voor paars-wit. Lees verder »


Kijk vanmiddag live naar Anderlecht - OFI Kreta

Kijk vanmiddag live naar Anderlecht - OFI Kreta

Anderlecht oefent vandaag niet alleen tegen Ajax, maar ook tegen OFI Kreta. Waar we tegen Ajax de basisploeg in actie verwachten, zullen tegen de Grieken jongeren en invallers hun kans krijgen. De partij tegen OFI Kreta is rechtstreeks te bekijken via de kanalen van de Griekse club. Lees verder »


 15-07-2021 

Mehssatou naar A-kern, Lissens terug naar U21

Mehssatou naar A-kern, Lissens terug naar U21

Na de oefenstage in Nederland heeft Vincent Kompany zijn kern wat afgeslankt. Van de 37 spelers die erbij waren in Alkmaar, keren negen jongeren terug naar de U21. Nayel Mehssatou is daar niet bij. De 18-jarige rechtsachter mag (voorlopig) bij de A-kern blijven. Lees verder »


 13-07-2021 

U21 zijn begonnen aan hun voorbereiding

U21 zijn begonnen aan hun voorbereiding

Onder leiding van de nieuwe coach Robin Veldman zijn de U21 gisteren gestart aan hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Nederlander beschikt over een jonge, maar getalenteerde spelersgroep. De eerste competitiewedstrijd is op 23 augustus. Lees verder »


 10-07-2021 

"Aanpak van Anderlecht is het slimst"

De transfer van Albert Sambi Lokonga brengt het inkomstenplaatje van in Neerpede opgeleide spelers de laatste tien jaar op 140 miljoen. Dat becijferde Het Laatste Nieuws. Sporteconoom Trudo Dejonghe looft de aanpak van Anderlecht. "Dit is het enige verdienmodel dat echt werkt", zegt hij. Lees verder »


 09-07-2021 

Saviolo kiest voor Lille

Saviolo kiest voor Lille

Noah Saviolo kiest ervoor om zijn opleiding verder te zetten bij Lille. Daarmee gaat hij Wassim Lantak achterna die vorig seizoen ook voor de Franse club koos. Saviolo heeft een moeilijke tijd achter de rug. Niet alleen door de gezondheidscrisis, maar ook door een zware blessure.  Lees verder »


 08-07-2021 

Argentijnse speler op het oog?

Argentijnse speler op het oog?

De Argentijnse pers meldt dat RSC Anderlecht een oogje heeft laten vallen op Alexandro Bernabei van Lanus. Het gaat om een links-back die eveneens een rij hoger uit de voeten kan, op de linkerflank. Bernabei is 20 jaar oud en speelt voor de Argentijnse U23. Vorig seizoen speelde hij 16 wedstrijden waarin hij één maal scoorde en drie assists gaf. Zijn waarde ligt rond de 3 miljoen. Lees verder »


Ajax lonkt naar Bounida

Ajax lonkt naar Bounida

Volgens De Telegraaf en Het Laatste Nieuws heeft Ajax zijn vizier gericht op Rayane Bounida (15). De jongen wordt als een van de grootste talenten op Neerpede beschouwd, maar tekende nog geen profcontract bij Paars-wit hoewel hij dat technisch gezien wel zou kunnen. Lees verder »


 04-07-2021 

Duranville start bij U21

Duranville start bij U21

De 15-jarige Julien Duranville zal de voorbereiding starten bij de U21. Duranville tekende begin mei een eerste profcontract en geldt als een enorm talent. De eerste wedstrijden moeten uitmaken of hij klaar is voor de U21, dan wel dat hij nog wat tijd nodig heeft bij de U18. Lees verder »