Nieuws met tag "Jeugd"


 24-11-2020 


 23-11-2020 

Miazga: "We nemen de schuld op ons"

Miazga:

Lukas Nmecha was al niet mals voor zijn ploegmaats, Matt Miazga treedt hem daarin bij al beseft hij dat de hele ploeg het liet afweten. De teneur na de wedstrijd was dan ook eensgezind onder de spelers die zichzelf de belofte maken dat dit de laatste keer was.  Lees verder » 17-11-2020 

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Wat een ontgoocheling. De Belgische U21 grijpen door een nederlaag in Bosnië naast het EK. Lukas Nmecha mocht wel vieren: scoorde, won en mag naar het EK. Ook Kemar Lawrence kende een positieve avond. Na een eerdere nederlaag won hij met Jamaica nu wel van Saudi-Arabië. Lees verder » 16-11-2020 

Kompany fier op U21

Kompany fier op U21

RSC Anderlecht won hun oefenwedstrijd tegen Charleroi met voornamelijk jeugdspelers aan de aftrap. Vincent Kompany was dan ook bijzonder fier op zijn jonge spelers en speechte na de wedstrijd in de kleedkamer.  Lees verder » 14-11-2020 


 13-11-2020 

Maak kennis met Joseph Nonge Boende

Maak kennis met Joseph Nonge Boende

In de oefenwedstrijd van vanmiddag tegen Lens kregen enkele jongeren hun kans. Onder meer Alonzo Engwanda en Simion Michez kwamen in actie. De meest opvallende verschijning was echter Joseph Nonge Boende. Hij is nog maar 15 jaar en mocht zich meten met de grote jongens. Wie is hij? Lees verder » 12-11-2020 

Martinez houdt Delcroix bij A-ploeg

Martinez houdt Delcroix bij A-ploeg

In tegenstelling tot wat vooraf was aangekondigd, zal Hannes Delcroix niet terugkeren naar de nationale U21. Bondscoach Roberto Martinez houdt de Anderlecht-verdediger bij zich voor de Nations League-interlands tegen Engeland (zondag) en Denemarken (woensdag). Lees verder »


Martinez: "Voldoening om Delcroix te zien"

Martinez:

Bondscoach Roberto Martinez toonde zich na de afloop van de partij tegen Zwitserland tevreden over het debuut van Hannes Delcroix. "Het gaf voldoening om Hannes bezig te zien", vertelde de bondscoach. "Hij nam goeie beslissingen en heeft een arrogante manier van spelen aan de bal." Lees verder » 11-11-2020 


 10-11-2020 

Martinez verklaart keuze voor Delcroix

Martinez verklaart keuze voor Delcroix

Roberto Martinez heeft vanmiddag uitleg gegeven over zijn keuze om Hannes Delcroix op te roepen voor de oefeninterland tegen Zwitserland. Het afhaken van Thomas Vermaelen en het profiel van Delcroix bezorgden de Anderlecht-verdediger zijn eerste selectie. Lees verder »


Anderlecht oefent zaterdag tegen Charleroi

Anderlecht oefent zaterdag tegen Charleroi

Komende zaterdag zal Anderlecht een oefenduel spelen tegen Charleroi. Paars-wit zal aantreden met een mengeling van spelers uit de A-kern en beloften. De jongens krijgen zo speelgelegenheid. Vooral voor de U21 is dat interessant, want hun competitie ligt al twee weken stil. Lees verder »


Martinez haalt Delcroix naar Rode Duivels

Martinez haalt Delcroix naar Rode Duivels

Hannes Delcroix mag zich vandaag melden bij de A-ploeg van de Rode Duivels. Bondscoach Roberto Martinez haalt de verdediger van Anderlecht bij de kern voor de interland tegen Zwitserland morgen. Voor Delcroix is het zijn eerste A-selectie. Lees verder » 06-11-2020 

Kompany: "Stroeykens is toekomstige Rode Duivel"

Kompany:

De 16-jarige Mario Stroeykens traint de voorbije weken, op een korte coronapauze na, steevast mee met de A-kern. Op zijn persconferentie vanmiddag sprak coach Vincent Kompany kort over de youngster en hij spaarde zijn lof niet. "Mario is een buitengewoon talent." Lees verder »Twee interlands voor Nmecha en Miazga

Twee interlands voor Nmecha en Miazga

De bondscoach van de Duitse U21 heeft Lukas Nmecha opgeroepen voor de oefeninterland tegen Slovenië (12 november) en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales (17 november). Matt Miazga gaat aan de slag met de Verenigde Staten. Lees verder »


 28-10-2020 

Vanden Borre in quarantaine

Vanden Borre in quarantaine

Anthony Vanden Borre was niet aanwezig bij het duel van de U21 tegen Oud-Heverlee Leuven, de speler zit in quarantaine. Hij liet zich testen op eigen iniatief en wacht nu de resultaten af van die test.  Lees verder »


 26-10-2020 

 21-10-2020 

Mario Stroeykens mee op ploegfoto

Mario Stroeykens mee op ploegfoto

RSC Anderlecht nam gisteren de tijd om een nieuwe ploegfoto te nemen. Dat was nodig want sinds de vorige zijn er al enkele spelers vertrokken en nieuwe bijgekomen. Voor Anthony Vanden Borre was er geen plaats meer maar wel voor de 16-jarige Mario Stroeykens.  Lees verder »


 17-10-2020 

Kompany wil meer belofteteams in 1B

Kompany wil meer belofteteams in 1B

Als het van Vincent Kompany afhangt, komen er in 1B naast Club Nxt nog belofteploegen bij. "Dat zou goed zijn voor het Belgische voetbal", zegt de Anderlecht-coach. Hij geeft Kristian Arnstad al voorbeeld. Lees verder »


 13-10-2020 

 12-10-2020 

'Anderlecht denkt aan Luca Oyen'

'Anderlecht denkt aan Luca Oyen'

Volgens Football Ghana denkt Anderlecht aan Racing Genk-belofte Luca Oyen als potentiële vervanger van Jérémy Doku. Oyen is 17-jarige zoon van oud-Anderlecht-speler Davy. Dit seizoen debuteerde hij in de A-ploeg. Lees verder »


 11-10-2020 

Guldix tekent bij RC Mechelen en studeert weer

Guldix tekent bij RC Mechelen en studeert weer

Gerko Guldix, een 20-jarige verdediger wiens contract bij Anderlecht in juni afliep, heeft een overeenkomst getekend bij Racing Mechelen, een club uit de derde amateurklasse. Guldix zal het amateurvoetbal combineren met studies LO aan de KU Leuven. Lees verder »


 10-10-2020 

Fanboard: "Hoog tijd om aan supporters te denken"

Fanboard:

Niet alleen Mauves Army roept Anderlecht op om haar fans duidelijkheid te verschaffen over de financiële situatie van de club, ook de Fanboard doet dat. Het supportersorgaan publiceerde vanavond een open brief. "We willen dat er open kaart wordt gespeeld met de supporters over de crisis die Anderlecht treft." Lees verder »


 09-10-2020 

 08-10-2020 


 06-10-2020 

Cullen meteen weg voor nationale ploeg

Cullen meteen weg voor nationale ploeg

Vincent Kompany zal Josh Cullen komende week nog niet kunnen integreren in zijn groep. De Ierse aanwinst ontving vandaag een oproepbrief voor de nationale ploeg om een geblesseerde ploegmaat te vervangen. Vanmiddag voegde hij al bij de Ierse ploeg in Bratislava. Lees verder » 05-10-2020 

Vlap maakt wederoptreden bij U21

Vlap maakt wederoptreden bij U21

Na zijn coronabesmetting komt Michel Vlap vanavond voor het eerst weer in actie. Hij start met de U21 tegen Waasland-Beveren. Voor Vlap worden het zijn eerste speelminuten sinds 16 augustus. Voor hij positief testte op Covid-19, sukkelde hij met een blessure. Lees verder »


 02-10-2020 

 01-10-2020 

Kana opgeroepen voor nationale beloften

Kana opgeroepen voor nationale beloften

Jacky Matthijsen heeft Marco Kana opgeroepen voor de nationale beloften. Kana neemt de plaats in van Zulte Waregem-verdediger Ewoud Pletinckx die geblesseerd moet afhaken. Kana kan zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten.  Lees verder »