Nieuws met tag "Jeugd"


 25-04-2024 

Vriendschappelijke wedstrijd voor Futures

Vriendschappelijke wedstrijd voor Futures

De U23 van Anderlecht hebben hun seizoen in de Challenger Pro League afgerond, maar onder leiding van coach Marink Reedijk reizen ze vandaag naar Nederland voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen de beloften van Vitesse Arnhem. Amadou Diawara, die uit de A-ploeg verdwenen is, zal naar verwachting met de RSCA Futures mogen opdraven. Lees verder »



 24-04-2024 

RSCA Women spelen Clasico op Neerpede

RSCA Women spelen Clasico op Neerpede

Op zaterdag 27 april zullen de RSCA Women het opnemen tegen Standard op Neerpede. De aftrap is om 13u30 en de toegang is gratis voor abonnees van RSC Anderlecht. Tickets zijn te koop voor 5 euro (of 3 euro voor jongeren onder de 16 jaar). De RSCA Women staan samen met OHL aan de leiding van het klassement, met Standard op slechts 2 punten achterstand. Lees verder »



 23-04-2024 

Riemer: "Voor jongeren eerste keer dat ze dit meemaken"

Riemer:

Nu money time nadert, halen verschillende Anderlecht-spelers niet hun beste niveau. Onder meer enkele jonge gasten halen niet meer het hoge niveau van eerder dit seizoen of ze maken dure foutjes. Coach Brian Riemer wijst erop dat spelen voor de landstitel voor hen deel is van het leerproces. Lees verder »



 21-04-2024 

Lemaire kondigt zijn vertrek aan (VIDEO)

Lemaire kondigt zijn vertrek aan (VIDEO)

Na het laatste wedstrijd van het seizoen gisteren in het Koning Boudewijnstadion, heeft Hubert Lemaire een ontroerende boodschap gericht aan de RSCA Futures en het personeel. De zeer gewaardeerde fysieke trainer neemt na 22 seizoenen afscheid; een periode waarin hij zich heeft ingezet voor de fysieke en mentale ontwikkeling van de jonge talenten van paars-wit. Lemaire staat bekend als een gerenommeerde fysieke trainer bij Anderlecht, vooral bekend om zijn essentiële rol in de voorbereiding van de spelers. Zijn expertise en toewijding zijn van onschatbare waarde gebleken in de ontwikkeling van jonge beloften, zoals Albert Sambi Lokonga, die fysieke uitdagingen heeft overwonnen dankzij Lemaire's begeleiding. Lees verder »


Taha Altikardes als versterking?

Taha Altikardes als versterking?

Volgens Turkse media volgt RSC Anderlecht de 20-jarige Taha Altikardes, een rechtsvoetige centrale verdediger van Göztepe. Altikardes, die ook als rechtsback en verdedigende middenvelder kan spelen, heeft dit seizoen 29 wedstrijden gespeeld, waarin hij drie doelpunten en twee assists heeft geleverd. Hij is opgeleid bij Bursaspor en heeft gespeeld bij Trabzonspor voordat hij bij zijn huidige club tekende. Hij verzamelde vier caps voor het Turkse U21-team sinds 2022. Lees verder »



 20-04-2024 

U14 kampioen na monsterscore tegen Antwerp

U14 kampioen na monsterscore tegen Antwerp

De U14 van Anderlecht hebben opnieuw hun dominantie laten zien door het behalen van hun 2e titel in twee jaar. Ze versloegen Antwerp met maar liefst 11-0 in de play-offs, waarbij ze hun superioriteit aantoonden met 19 overwinningen in 20 wedstrijden en slechts één gelijkspel. Het team, onder leiding van coach Haegeman, heeft een totaal van 125 doelpunten gescoord en slechts 27 tegendoelpunten geïncasseerd. Lees verder »



 19-04-2024 

Vanhoutte verlengt zijn contract bij Anderlecht

Vanhoutte verlengt zijn contract bij Anderlecht

Timon Vanhoutte, de jonge doelman van RSCA Futures, heeft zojuist zijn contract verlengd tot juni 2027. Als hij gespaard blijft van blessures, zal Vanhoutte naar verwachting volgend seizoen zijn status als basisspeler in de Challenger Pro League bevestigen, in afwachting van zijn kans op het hoogste niveau. Jesper Fredberg, CEO Sports van Anderlecht, prees Vanhoutte's karakter en persoonlijkheid, en benadrukte dat hij de afgelopen maanden goede vooruitgang heeft geboekt. Lees verder »



 18-04-2024 

U19 van RSCA gekwalificeerd voor finale van de beker

U19 van RSCA gekwalificeerd voor finale van de beker

Het tweede duel in de halve finale van de Belgische beker was geen gemakkelijke wedstrijd voor het team van David Hubert. De wedstrijd eindigde in een 1-2 nederlaag, waardoor een strafschoppenserie nodig was om de finalist te bepalen. Ondanks een 1-2 nederlaag in de eerste wedstrijd, slaagde Westerlo erin om vanavond terug te vechten bij de RSCA Belfius Academy. Goto scoorde voor Anderlecht, maar de bezoekers kwamen terug in de wedstrijd met een strafschop voor de rust. Lees verder »



 17-04-2024 

U19 Beker: Anderlecht - Westerlo om 18u

U19 Beker: Anderlecht - Westerlo om 18u

Vanavond zullen de -19 jarigen van Anderlecht de terugwedstrijd met een voorsprong aanvatten voor een plek in de finale van de Belgische beker. Met een 1-2 overwinning in de heenwedstrijd tegen Westerlo op zak, heeft het team een goede kans op een finaleplaats. De aftrap wordt om 18 uur gegeven in de RSCA Belfius Academy. Lees verder »



 15-04-2024 

Dahl mogelijke piste op linksback

Dahl mogelijke piste op linksback

Volgens de pers zou RSC Anderlecht geïnteresseerd zijn in de Zweed Samuel Dahl, een linksback van Djurgården die ook als linksbuiten of centrale middenvelder kan spelen. Dahl is 21 jaar oud en speelde dit seizoen tien wedstrijden waarin hij twee assists gaf. Hij werd één keer opgeroepen voor het Zweedse nationale team en is ook actief voor de nationale U21. Lees verder »



 12-04-2024 

18-jarige Barry verlengt tot 2027

18-jarige Barry verlengt tot 2027

Kaïs Barry geeft vandaag zijn contract bij Anderlecht verlengd tot 2027. De verdediger is de zoon van oud-doelman Barry Boubacar Copa. Hij speelde dit seizoen al zeven wedstrijden voor de Futures in 1B. Lees verder »


 11-04-2024 

Match Futures verplaatst; U19 dichtbij bekerfinale en U14 naar UK

Match Futures verplaatst; U19 dichtbij bekerfinale en U14 naar UK

De wedstrijd tussen de U23 van Anderlecht en Club NXT voor de 30e speeldag van de Challenger Pro League zal niet plaatsvinden op vrijdag 19 april, maar is verplaatst naar zaterdag 20 april. De aftrap zal plaatsvinden om 15.00 uur in het Koning Boudewijnstadion. Zowel RSCA Futures als Club NXT zijn verzekerd van handhaving in de Challenger Pro League. Normaal gesproken beginnen alle wedstrijden op de laatste speeldag van de reguliere fase op hetzelfde moment (vrijdag 19 april om 20.00 uur), tenzij de sportieve situatie een wijziging rechtvaardigt. Lees verder »


Eerste transfergeruchten zomer 2024: Ghayedi en Coulibaly

Eerste transfergeruchten zomer 2024: Ghayedi en Coulibaly

Nu de play-offs ingegaan zijn, nadert ook het seizoenseinde en duiken de eerste transfergeruchten op. Sacha Tavoleiri maakt melding van interesse in Mamadou Coulibaly en in de Iraanse pers lezen we dan weer dat RSC Anderlecht de strijd aangaat met Braga voor Iraans international Mehdi Ghayedi. Lees verder »


 01-04-2024 

Anderlecht eindigt vierde op Future Cup

Anderlecht eindigt vierde op Future Cup

De U17 van Anderlecht zijn vierde geworden op de Future Cup in Amsterdam. Deze voormiddag verloor paars-wit in de halve finale met 2-0 tegen Partizan Belgrado. In de namiddag ging Anderlecht met 2-1 de boot in tegen PSG in de wedstrijd om de derde plaats. Gabriël Biladi (foto) scoorde voor Anderlecht. Lees verder »


 31-03-2024 

 30-03-2024 

Winst en verlies op eerste dag Future Cup (video)

Winst en verlies op eerste dag Future Cup (video)

De U17 van Anderlecht hebben op de eerste dag van de Future Cup een keer gewonnen en een keer verloren. Tegen Sporting Lissabon won paars-wit met 3-1. Gassimou Sylla, Yanis Bourard (foto) en Terry Van den Ven scoorden. Het doelpunt van Bourard was een pareltje. Lees verder »


 29-03-2024 

 27-03-2024 

Geen EK voor U17- en U19-internationals

Geen EK voor U17- en U19-internationals

Tristan Degreef, Lars Montegnies, Luca Monticelli en Nathan De Cat hebben er een baalnacht opzitten. De Anderlecht-spelers waren de voorbije dagen actief bij de nationale U19 en U17 in de hoop een EK-ticket te bemachtigen, maar ze grepen er net naast. Lees verder »


Pijnlijk foutje Stroeykens, weer assist Arnstad

Pijnlijk foutje Stroeykens, weer assist Arnstad

In de kwalificaties voor het EK voor U21 kwamen gisterenavond zowel België als Noorwegen in actie. Bij de Belgen speelden Mario Stroeykens en Killian Sardella (als linksback) de hele wedstrijd. Bij Noorwegen deed Kristian Arnstad (foto) 71 minuten mee. Lees verder »


 21-03-2024 


 20-03-2024 

Anderlecht-trio verliest met Belgische U19

Anderlecht-trio verliest met Belgische U19

De Belgische U19 hebben hun eerste wedstrijd in de eliteronde voor het EK van komende zomer met 0-2 verloren van Frankrijk. Lars Montegnies (foto) stond in de basis, maar werd aan de rust vervangen door Tristan Degreef. Luca Monticelli bleef op de bank. Lees verder »



13-jarig Genks toptalent wellicht naar Anderlecht

13-jarig Genks toptalent wellicht naar Anderlecht

Volgens Het Laatste Nieuws beschikt Anderlecht over de beste papieren om Ilyes Bennane aan te trekken. De 13-jarige jongeman uit Verviers debuteerde vorige maand als jongste ooit bij de Belgische U15, maar Genk heeft de samenwerking per direct stopgezet. Lees verder »


 14-03-2024 

 07-03-2024 

Jonge Leverkusen-verdediger genoemd bij Anderlecht

Jonge Leverkusen-verdediger genoemd bij Anderlecht

Volgens de Duitse sportjournalist Philipp Hinze geniet Filip Milojevic interesse van Anderlecht. Milojevic is een 19-jarige centrale verdediger die momenteel uitkomt voor Bayer Leverkusen. Hij is er aanvoerder van de U19, maar in juni ook einde contract. Lees verder »