Nieuws met tag "Jeugd"


 22-03-2019 


 21-03-2019 

Anderlecht toont interesse in Türkmen

Anderlecht toont interesse in Türkmen

Volgens Turkse media volgt RSC Anderlecht de 21-jairge Hüseyin Türkmen die momenteel uitkomt voor Trabzonspor. De jonge centrale verdediger kan ook op de rechtsback uit de voeten en als defensieve middenvelder.  Lees verder »Trebel speelt 75 minuten in oefenduel

Trebel speelt 75 minuten in oefenduel

Het gaat goed met Adrien Trebel. Anderlecht organiseerde gisteren een oefenduel tussen de aanwezige A-kernspelers en beloften en de Fransman speelde daarin 75 minuten mee. Opvallend: zelfs in dit duel mocht Ognjen Vranjes niet meespelen. Lees verder » 20-03-2019 

Amuzu scoort bij verliezende Duivels

Amuzu scoort bij verliezende Duivels

Anderlecht-speler Francis Amuzu scoorde vanavond in de oefenwedstrijd van de Belgische U21 tegen Denemarken. Op slag van rust trapte hij de 0-2 tegen de netten. Door twee doelpunten in de toegevoegde tijd verloor België finaal met 3-2. Lees verder »
 19-03-2019 

Programma internationale spelers

Programma internationale spelers

Fred Rutten heeft de komende twee weken een beperkte groep ter beschikking. Verschillende RSC Anderlecht-spelers zijn opgeroepen voor hun nationale verplichtingen. Ook een aantal verhuurde spelers hebben interlandverplichtingen.  Lees verder »


Walem en Schrijvers willen Verschaeren erbij op EK

Walem en Schrijvers willen Verschaeren erbij op EK

Yari Verschaeren debuteert komende week bij de Belgische U19, maar lang zal hij daar niet blijven. De U21 wenkt. Hoewel bondscoach Johan Walem met zijn vaste kern naar het EK wil deze zomer, zet hij de deur open voor Verschaeren. Aanvoerder Siebe Schrijvers doet hetzelfde. Lees verder »


Verschaeren traint ook nog bij U21

Verschaeren traint ook nog bij U21

Het is niet al voetbal wat de klok slaat bij Yari Verschaeren. De Anderlecht-revelatie studeert ook nog en dat neemt hij ernstig. Zo staan maandag en dinsdag de studies centraal. Dat betekent dat de middenvelder die dagen niet meetraint met de A-kern, maar met de U21. Lees verder »


Trebel wilde spelen, maar Rutten past

Trebel wilde spelen, maar Rutten past

Geen Adrien Trebel gisteren bij de U21. De middenvelder traint sinds vorige week weer mee en wilde graag wedstrijdritme opdoen, maar coach Fred Rutten hield de aanvoerder aan de kant. De coach wil liever niet dat Trebel risico's neemt bij de U21. Lees verder »


“Onderhandelingen gaan de goede kant uit”

“Onderhandelingen gaan de goede kant uit”

Yari Verschaeren vertoeft momenteel bij de nationale U19 maar ook Johan Walem, bondscoach van de nationale beloften, ligt op de loer. Ondertussen gaan ook de onderhandelingen over een contractverlenging bij RSC Anderlecht verder. Die volgens Michaël Verschueren “de goede kant uitgaan”. Lees verder » 18-03-2019 

Bornauw viert wederoptreden bij U21

Bornauw viert wederoptreden bij U21

Sebastiaan Bornauw maakt na drie maanden blessureleed vanavond zijn wederoptreden. De centrale verdediger startte zo'n kwartier geleden in de wedstrijd van de U21 tegen AA Gent. Ook Evgen Makarenko staat aan de aftrap. Lees verder »


Dan toch geen Trebel bij beloften?

Dan toch geen Trebel bij beloften?

Adrien Trebel hernam vorige week de groepstrainingen. Verwacht werd dat hij vanavond zou aantreden bij de beloften maar dat zou wel eens kunnen tegenvallen. Fred Rutten wil niets riskeren met zijn kapitein en ziet hem liever niet spelen bij de beloften. Lees verder » 15-03-2019 

Cobbaut, Amuzu en Saelemaekers bij nationale beloften

Cobbaut, Amuzu en Saelemaekers bij nationale beloften

De nationale U21 zet hun kwalificatieronde voor het EK verder tijdens de interlandbreak. Bondscoach Johan Walem maakte ook voor deze wedstrijden zijn selectie bekend. Elias Cobbaut, Francis Amuzu en Alexis Saelemaekers maken deel uit van deze selectie.  Lees verder »


Anderlecht volgt 17-jarige Bulgaar

Anderlecht volgt 17-jarige Bulgaar

Anderlecht speurt overal naar (jong) talent en Het Nieuwsblad weet dat Martin Minchev één van de spelers is die het volgt. Minchev is een 17-jarige flankspeler/spits uit Bulgarije. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij al een vaste waarde in de Bulgaarse hoogste klasse. Lees verder »


Trebel maandag met beloften?

Trebel maandag met beloften?

Adrien Trebel stelde zich als doel om opnieuw fit te zijn met de play-offs. En dat doel komt nu langzaam in zicht. Ramon Cugat zette eerder al het licht op groen voor de Fransman die nu de groepstrainingen mag hervatten. De kans bestaat dat hij maandag ook aantreedt met de beloften.  Lees verder » 12-03-2019 

Lutonda verlengt contract tot 2020

Lutonda verlengt contract tot 2020

Thierry Lutonda heeft zijn contract bij Anderlecht verlengd tot 2022. Dat laat zijn management weten via een bericht op Instagram en werd intussen door de club bevestigd. De 18-jarige linksachter is een vaste waarde bij de U21 van Anderlecht en Belgische U19.  Lees verder »


Jonge Gent-speler versterkt U18

Jonge Gent-speler versterkt U18

Anderlecht heeft voor volgend seizoen Ilias Belhadj van AA Gent aangetrokken. De centrale verdediger speelt bij Gent bij de U16 en zal bij Anderlecht volgend seizoen uitkomen bij de U18.  Lees verder »


Twijfels om Rutten, Storck in beeld

Twijfels om Rutten, Storck in beeld

Hoewel Michael Verschueren zondag verklaarde dat Fred Rutten mag blijven als hij dat wil, is dit nog lang geen uitgemaakte zaak. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Wil Rutten wel blijven en werkt zijn methode ook volgend seizoen? Intussen valt ook de naam van Moeskroen-coach Bernd Storck. Lees verder » 11-03-2019 

Beloften verliezen tweede week op rij

Beloften verliezen tweede week op rij

Na zes zeges op rij leden de U21 vanavond hun tweede nederlaag op rij. Op bezoek bij Lokeren gingen de jongens van Jonas De Roeck met 3-1 de boot in. Francis Amuzu scoorde voor paars-wit. Evgen Makarenko maakte zijn wederoptreden na drie maanden afwezigheid. Lees verder »
 08-03-2019 

Walem: "Landry is een superprof"

Walem:

Johan Walem, bondscoach van de nationale beloften, maakt zich geen zorgen over Landry Dimata. Normaal gezien moet Dimata de aanvalsleider worden op het aankomende EK, als hij fit geraakt natuurlijk. Lees verder »


Verschaeren klopt op de deur bij nationale beloften

Verschaeren klopt op de deur bij nationale beloften

Yari Verschaeren maakt tegenwoordig het mooie weer bij RSC Anderlecht. En dat is ook Johan Walem, bondscoach van de Belgische beloften, niet ontgaan. In maart zal Verschaeren wel nog gewoon deel uitmaken van de U19, dat is zo overeen gekomen met Jacky Mathijssen.  Lees verder »


Mathijssen rekent op Verschaeren voor EK-kwalificatie

Mathijssen rekent op Verschaeren voor EK-kwalificatie

Yari Verschaeren is één van de vier Anderlecht-spelers die over twee weken de Belgische U19 aan de kwalificatie voor EK-eindronde U19 moeten helpen. Deze oproeping vormt geen probleem voor Anderlecht: de competitie ligt dan sowieso stil voor interlandvoetbal. Lees verder »


Interlandvoetbal voor Kayembe

Interlandvoetbal voor Kayembe

Ook Edo Kayembe kreeg een uitnodiging in de brievenbus om zich over anderhalve te week te melden bij de nationale ploeg. De middenvelder moet het met de U23 van Congo opnemen tegen Marokko. Lees verder » 06-03-2019 

Vranjes praat: "Misstappen duur betaald"

Vranjes praat:

Normaal praat hij nooit met de pers, maar nu doet hij het toch. Het Laatste Nieuws brengt vandaag een paginagroot intereview met de rebel van Anderlecht. "Ik ben altijd de zondebok en dat is onterecht", zo verdedigt Vranjes zich. Lees verder »


 05-03-2019 

Dimata fit voor play-offs en EK?

Dimata fit voor play-offs en EK?

Van een bocht gesproken: volgens Het Laatste Nieuws heeft Landry Dimata nu beslist om zich toch niet te laten opereren. De spits zou kiezen voor een revalidatieschema. Speler en club hopen dat Dimata speelklaar raakt voor de play-offs. Ook het EK voor U21 in juni wil hij spelen. Lees verder »


 04-03-2019