Nieuws met tag "Jeugd"


 03-07-2020 

Adzic, Didillon en Vranjes trainen weer mee

Adzic, Didillon en Vranjes trainen weer mee

De huurlingen Luka Adzic en Thomas Didillon trainen opnieuw mee met Anderlecht. Sinds gisteren deed ook Ognjen Vranjes dat al. Hoewel Kompany en Vercauteren hen laat meedoen met de A-kern, blijft de vraag of het trio wel een toekomst heeft bij Anderlecht. Lees verder » 02-07-2020 

Arnstad en Delcroix trainen met A-kern

Arnstad en Delcroix trainen met A-kern

De 16-jarig Kristian Arnstad traint momenteel mee met de A-kern. Door de coronacrisis zat hij lange tijd vast in zijn geboorteland Noorwegen en miste hij het begin van de trainingen bij de U21. Die hebben nu verlof, dus mag Arnstad meetrainen met de grote jongens. Lees verder »


Kana heeft secundair diploma te pakken

Kana heeft secundair diploma te pakken

Marco Kana is niet alleen een succes op het veld, ook op studiegebied staat hij meer dan zijn mannetje. Eerder deze week zwaaide hij , mét succes, af aan de richting Wetenschappen-Wiskunde (8 uur wiskunde) en mocht hij zijn diploma in ontvangst nemen.  Lees verder » 24-06-2020 

15-jarige Agyei zet stap naar U21

15-jarige Agyei zet stap naar U21

Nu heel wat jongeren doorschuiven naar de A-kern of zullen worden uitgeleend aan Lommel, zal Anderlecht volgend seizoen de jongste U21-kern ooit hebben. De beloftegroep zal vooral bestaan uit spelers geboren in 2002, 2003 en 2004. Zelfs de 15-jarige Enock Agyei komt bij de U21. Lees verder »


Vijf jongeren op uitleenbasis naar Lommel United?

Vijf jongeren op uitleenbasis naar Lommel United?

Anderlecht overweegt een samenwerking met Lommel United. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Nu de 1B-club eigendom is van het imperium dat ook Manchester City bezit, sluiten de filosofieën van Lommel en Anderlecht aan. Paars-wit denkt aan een vijftal jongeren om in Limburg ervaring op te doen. Lees verder » 22-06-2020 

PSG wil oefenwedstrijd tegen Anderlecht

PSG wil oefenwedstrijd tegen Anderlecht

Anderlecht lijkt zich te mogen opmaken voor een mooie affiche in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Volgens de Franse sportkrant L'Equipe heeft PSG aan Anderlecht gevraagd een oefenwedstrijd te spelen.  Lees verder »
RSCA Want You !

RSCA Want You !

RSC Anderlecht Brussels opleidingscentrum Heizel is  op zoek naar teambegeleiders en scheidsrechters voor verschillende leeftijdscategorieën Lees verder » 19-06-2020 

Manchester City-speler heet Lavia welkom

Manchester City-speler heet Lavia welkom

Het is wachten op de officiële bevestiging dat Romeo Lavia naar Manchester City trekt. Twijfelen hoeven we niet meer te doen. Jayden Braaf, een 17-jarige Nederlander en vedette bij de U23 van Manchester City, heette Lavia alvast welkom via Instagram. Lees verder » 18-06-2020 

Lavia bevestigt vertrek: "Met veel emotie"

Lavia bevestigt vertrek:

Via Instagram heeft Romeo Lavia vanavond bevestigd dat hij Anderlecht verlaat. "Na acht magnifieke jaren is het tijd om deze pagina om te slaan", zo schrijft de 16-jarige voetballer. "Met veel emotie kondig ik mijn vertrek aan." Lees verder »


Lavia negeert advies entourage

Lavia negeert advies entourage

Het is Romeo Lavia zijn eigen keuze om Anderlecht te ruilen voor Manchester City. Volgens Het Laatste Nieuws had zijn entourage hem aangeraden om bij Anderlecht te blijven. Ook Vincent Kompany vertelde de 16-jarige speler dat Anderlecht de beste keuze is. Lees verder » 17-06-2020 

Lavia op weg naar Manchester City

Lavia op weg naar Manchester City

Het lijkt erop dat RSC Anderlecht de strijd om zijn supertalent gaat verliezen. De 16-jarige Roméo Lavia heeft beslist om geen nieuw contract te tekenen en trekt wellicht naar de Premier League. Meer bepaald naar Manchester City. Lees verder » 16-06-2020 


 15-06-2020 

Anderlecht praat met Frutos over terugkeer

Anderlecht praat met Frutos over terugkeer

Nicolas Frutos staat op het punt om terug te keren bij Anderlecht. Paars-wit onderhandelt momenteel met zijn ex-speler en -trainer over een functie als assistent van Frank Vercauteren. Met Jonas De Roeck is er momenteel nog maar één hulptrainer bij de A-kern. Lees verder » 11-06-2020 

RSC Anderlecht en Boeckx bijna akkoord

RSC Anderlecht en Boeckx bijna akkoord

Frank Boeckx stopt als doelman op het hoogste niveau. De laatste weken verscheen geregeld het bericht dat hij keeperstrainer werd bij de U21 en ook als scout zou fungeren. Maar die deal is nog niet officieel, maar dat zal niet meer lang meer duren.  Lees verder »


 06-06-2020 

Boeckx naast keeperstrainer ook scout

Boeckx naast keeperstrainer ook scout

Frank Boeckx stopt als keeper op het hoogste niveau, hij wordt keeperstrainer bij de U21 van RSC Anderlecht. Daarnaast zal hij ook als scout fungeren om talent bij de doelmannen op te sporen. Boeckx sukkelde de laatste jaren met de rug waardoor hij niet echt meer in actie kwam. Lees verder »


 05-06-2020 

Officieel: Wellenreuther tekent tot 2024

Officieel: Wellenreuther tekent tot 2024

De Duitser Timon Wellenreuther tekende zonet een contract tot 2024 bij RSC Anderlecht. De voorbije drie jaar was hij titularis bij Willem II en Duits jeugdinternational bij de U20 en U21. De 24-jarige Wellenreuther zegt dat het een eer is om voor Anderlecht te mogen voetballen.  Lees verder »


 03-06-2020 

Anderlecht volgt 17-jarig talent van Eupen

Anderlecht volgt 17-jarig talent van Eupen

Anderlecht zou een jonge Belgische verdediger volgen, namelijk Ardjouma Junior Diomandé. Diomandé heeft Ivoriaanse roots en werd gevormd bij KRC Genk alvorens naar Eupen te verkassen. Volgens Italiaanse bronnen wordt het 17-jarige talent eveneens gevolgd door Hellas Verona, AS Roma, Lazio Roma, Lyon et Sevilla. De speler zelf heeft nog geen beslissing over zijn toekomst genomen, waardoor de aankomende transferperiode dus essentieel wordt. Lees verder »


 30-05-2020 

Abonnementsverkoop loopt vlot

Abonnementsverkoop loopt vlot

Sinds deze week kan je je abonnement online verlengen. Ook de ticketing opende eerder deze week de deuren. En die verkoop verloopt vlot. Karel Van Eetvelt laat zelfs vallen dat de verkoop beter gestart is dan vorig jaar, wat hem hoopvol stemt.  Lees verder »


 28-05-2020 

In Youth We Trust: Plan 2020-2025

In Youth We Trust: Plan 2020-2025

RSC Anderlecht maakte met een persbericht en bijhorend filmpje de nieuwe voorzitter, Wouter Vandenhaute, bekend. Tegelijk werd ook het "Plan 2020-2025" bekend gemaakt. En dat is duidelijk, de club weer financieel gezond maken, blijven kansen geven aan de jeugd en terug aansluiten bij de top.  Lees verder »


 25-05-2020 

Union-doelman voor U15

Union-doelman voor U15

Marouane Khamkhami wordt volgend seizoen de nieuwe doelman van de U15 van Anderlecht. Khamkhami komt over van Union en vervangt Matthias Pieklak die naar Racing Genk trekt.Khamkhami wordt de concurrent van Michiel Haentjes voor een stek tussen de palen bij de U15. Lees verder »


 18-05-2020 

Drie nieuwkomers voor ploeg van 2004

Drie nieuwkomers voor ploeg van 2004

Anderlecht heeft met het oog op volgend seizoen drie spelers aangetrokken van de nationale ploeg U16 Futures, dat zijn de spelers die wat later rijp zijn. Het gaat om Chris Lokesa, Emmanuel Salazaku Kinzadi en Tolga Aydin. Lees verder »


Nieuwkomers en vertrekkers bij U14

Nieuwkomers en vertrekkers bij U14

Anderlecht haalt met Briek Morel (Gent) en Lilian Vergeylen (OH Leuven) twee spelers die komend seizoen bij de U14 zullen voetballen. Anderzijds ziet de ploeg van 2006 Matthias Pieklak (Genk), Beatriz Guilherme Afonso (Standard) en Mauricio Ndefe (STVV) vertrekken. Lees verder »


Ngalula wordt assistent van Bellamy

Ngalula wordt assistent van Bellamy

Floribert Ngalula ruilt de A-kern voor de U21. De oud-voetballer wordt de assistenet van U21-coach Craig Bellamy. Kompany haalde Ngalala vorige zomer naar Anderlecht, maar na de komst van Frank Vercauteren zat hij niet meer op de bank. Lees verder »


 17-05-2020 

Boeckx stopt met voetballen en wordt keepertrainer

Boeckx stopt met voetballen en wordt keepertrainer

Frank Boeckx sukkelde de afgelopen jaren met heel wat rugproblemen. Daarom heeft de 33-jarige doelman in samenspraak met Anderlecht beslist om zijn aflopende contract niet meer te verlengen. Boeckx blijft evenwel bij de club, daar hij de rol als keepertrainer bij de beloften voor zijn rekening zal nemen. Lees verder »


 15-05-2020 

 13-05-2020 

Michez en Monticelli tekenen bij

Michez en Monticelli tekenen bij

Luca Monticelli en Simion Michez tekenen profcontract bij RSC Anderlecht. De 18-jarige flankaanvaller Michez heeft allle jeugdafdelingen doorlopen op Neerpede en sluit volgend seizoen aan bij de U21. Monticelli, een 15-jarige aanvallende middenvelder, kwam vorig seizoen van Standard naar Anderlecht.  Lees verder »


Linksback U16 kiest voor Lille

Linksback U16 kiest voor Lille

Anderlecht ziet Wassim Lantaki naar het Franse Lille vertrekken. Lantaki was het afgelopen seizoen de vaste linksback van de U16 en is jeugdinternational. Lantaki is de tweede linksback van die leeftijd die Anderlecht verlaat. Luca Saihi-Culeddu trekt naar Italië. Lees verder »