Nieuws met tag "Jeugd"


 21-03-2018 

Da Silva: "Mijn doel? A-kern van Anderlecht"

Da Silva:

Christian Da Silva Katalay vertoeft deze week in Congo. Voor het eerst zal hij aantreden met de Congolese nationale ploeg U19. Voor zijn afreis naar Congo sprak de jonge verdediger met Leopard Leader Foot en ook Anderlecht kwam te sprake. Lees verder » 20-03-2018 

U18 Mayanga trefzeker tegen Turkije

U18 Mayanga trefzeker tegen Turkije

Deze namiddag speelden de Belgische U18 een vriendschappelijke interland tegen Turkije. Anderlecht-spelers Alan Mayanga (foto) en Mohammed Loua stonden aan de aftrap. Mayanga opende de scoren na 38 minuten. Lees verder »Lukebakio: "Anderlecht zit in mijn hart"

Lukebakio:

Dodi Lukebakio Ngandoli vertoeft momenteel in Beglië met de U21 van de Rode Duivels. Lukebakio ruilde tijdens de wintermercato Charleroi in voor Watford, al komt hij daar momenteel ook niet veel aan spelen toe. Hij blijft het spijtig vinden dat hij zich nooit kunnen doorzetten heeft bij de A-ploeg van RSC Anderlecht.  Lees verder »

 19-03-2018 

Beloften blijven door competitie razen

Beloften blijven door competitie razen

De U21 hebben vanavond opnieuwe een ruime overwinning geboekt. Tegen AA Gent won Anderlecht met 4-0. Kort voor de rust scoorden Mohamed Dauda, Antoine Bernier en Nelson Azevedo. Na de rust zette Dauda nog een strafschop om, zijn vijftiende doelpunt in acht play-offwedstrijden. Lees verder »


Delcroix viert vanavond rentree bij U21

Delcroix viert vanavond rentree bij U21

De U21 van Anderlecht spelen vanavond thuis tegen AA Gent. De meest opvallende naam in de selectie is die van Hannes Delcroix. De verdediger stond verschillende maanden aan de kant met een teenblessure. Vanavond is hij er voor het eerst opnieuw bij. Lees verder »


Fusie U17 en U19: twintigtal jeugdspelers weg

Fusie U17 en U19: twintigtal jeugdspelers weg

Vanaf volgend seizoen smelten de competities van de U17 en U19 samen tot één U18-competitie. De Pro League keurde deze wijziging toe na aandringen van Club Brugge. Anderlecht is geen voorstander en vreest voor de gevolgen. Op korte termijn moeten een twintigtal jeugdspelers weg. Lees verder » 16-03-2018 

Negen A-kern spelers naar interlands

Negen A-kern spelers naar interlands

RSC Anderlecht ziet volgende week negen A-kern spelers vertrekken naar verschillende interlands. Kenny Saief vertrekt naar de Amerikaanse nationale ploeg voor een vriendschappelijk duel tegen Paraguay. Lees verder »


Faes en Leya Iseka met beloften Rode Duivels

Faes en Leya Iseka met beloften Rode Duivels

Wout Faes, momenteel uitgeleend aan het Nederlandse Exelsior, en Aaron Leya Iseka uitgeleend aan Zulte-Waregem, behoren beide tot de selectie van de nationale U21. De jonge Duivels spelen op 22 maart een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Nederland.  Lees verder »
 14-03-2018 

Acht Anderlecht-jongeren bij nationale U15

Acht Anderlecht-jongeren bij nationale U15

De Belgische U15 spelen volgende week twee vriendschappelijke interlands tegen Nederland. Bondscoach Arno Van den Abbeel riep acht spelers van Anderlecht op voor deze duels: Gaetano Bellante, Zeno Debast, Anthony Descotte, Olivier Dewaele, Alonzo Engwanda, Raf Meukens, Nathan Ngoy en Kazeem Olaigbe. Lees verder » 12-03-2018 

Opnieuw doelpuntenkermis bij U21

Opnieuw doelpuntenkermis bij U21

De U21 blijven door de play-offs razen. Op het veld van KV Mechelen wonnen ze met 0-5. Mohammed Dauda was wederom de grote man met drie doelpunten. Milan Corryn en Osman Bukari scoorden de andere twee. Lees verder »


U21 zonder viertal, maar mét Deschacht

U21 zonder viertal, maar mét Deschacht

De reserven van RSC Anderlecht spelen vanavond op en tegen KV Mechelen. Vier jongeren vertrokken mee op stage met de A-kern en zijn er dus niet bij. Olivier Deschacht zit wél in de selectie voor de wedstrijd van vanavond. Lees verder »


EK veraf voor Belgische U17

EK veraf voor Belgische U17

De Belgische U17 hebben vanmiddag hun tweede wedstrijd op de eliteronde voor het EK van komende zomer met 1-0 verloren tegen Zweden. Eerder speelden de Belgen 1-1 gelijk tegen Cyprus, waardoor het EK erg ver weg is. Donderdag volgt de laatste wedstrijd tegen Kroatië. Lees verder »


Eerste nationale A-selectie voor Dante

Eerste nationale A-selectie voor Dante

Karim Aboul Dante mag zich binnenkort melden bij de A-selectie van Mali. Interim-bondscoach Mohamed Magassouba zal Dante oproepen voor de oefenwedstrijd tegen Japan. Deze vindt plaats op vrijdag 23 maart en wordt gespeeld in Luik. Lees verder » 10-03-2018 

Stevens gelauwerd op Bergens sportgala

Stevens gelauwerd op Bergens sportgala

Lorenzo Stevens, speler bij de U19 van Anderlecht, heeft op het sportgala van de stad Bergen. De 18-jarige middenvelder kreeg er de publieksprijs. Stevens ruilde in 2015 RAEC Bergen voor Anderlecht. Dit seizoen kwam hij één keer in actie tijdens de UEFA Youth League. Lees verder » 09-03-2018