Nieuws met tag "Jeugd"


 23-09-2023 

Riemer: "Niemand krijgt beloftes over speeltijd"

Riemer:

Op de persconferentie in aanloop naar de partij tegen Club Brugge van morgen kreeg Jesper Fredberg meteen vragen over de keeperskwestie. "Concurrentie is goed, want dat pusht onze doelmannen vooruit", antwoordde hij. "Vroeg of laat zullen we wel een keuze maken." Lees verder » 19-09-2023 

"Dupé kreeg belofte onbetwiste nummer 1 te zijn"

Na de wedstrijd tegen KV Kortrijk wilde Maxime Dupé niet reageren op de komst van Kasper Schmeichel. Niet onlogisch volgens transferjournalist Sacha Tavolieri. "Er was Dupé beloofd om de onbetwiste nummer 1 te zijn. Dat was voor hem een conditio sine qua non om naar Anderlecht te komen", zo schrijft hij. Lees verder » 18-09-2023 

Terry Van de Ven tekent eerste profcontract

Terry Van de Ven tekent eerste profcontract

De 15-jarige Terry Van de Ven tekende vandaag zijn eerste profcontract bij Anderlecht. De 15-jarige aanvaller ligt nu vast tot 2026. Terry is de jongere broer van Chike, maar die ruilde paars-wit deze zomer voor de U23 van OH Leuven. Lees verder » 12-09-2023 

Arnstad scoort hattrick voor Noorse U21

Arnstad scoort hattrick voor Noorse U21

Kristian Arnstad kende een topavond met de Noorse U21. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland scoorde de Anderlecht-middenvelder een hattrick. Noorwegen won met 7-0 en Arnstad nam de eerste drie treffers voor zijn rekening. Lees verder » 06-09-2023 

Robbie Ure tekent bij RSC Anderlecht

Robbie Ure tekent bij RSC Anderlecht

De Schotse 19-jarige aanvaller Robbie Ure, heeft zijn handtekening gezet onder een éénjarig contract bij RSC Anderlecht. Ure komt transfervrij over van Rangers FC, waar hij in de zomer van 2022 debuteerde in het eerste elftal. Lees verder » 05-09-2023 

Ismaili tekent eerste profcontract

Ismaili tekent eerste profcontract

Behar Ismaili heeft zijn eerste profcontract bij Anderlecht getekend. De 18-jarige middenvelder heeft zich tot medio 2025 aan Anderlecht verbonden. De Albanese Belg maakt sinds vorig jaar deel uit van de RSCA Futures. Lees verder » 01-09-2023 

Sardella en Stroeykens bij Belgische U21

Sardella en Stroeykens bij Belgische U21

Gill Swerts, de nieuwe bondscoach van de Belgische U21, heeft Killian Sardella (foto) en Mario Stroeykens opgeroepen voor de Ek-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan op 11 september. Lucas Stassin, die Anderlecht deze zomer ruilde voor Westerlo, kreeg ook een eerste oproepingsbrief. Lees verder »


Officieel: Butera naar Ajax

Officieel: Butera naar Ajax

De beloftevolle verdediger Ethan Butera ruilt Anderlecht voor Ajax. De 17-jarige zal daar terechtkomen bij Jong Ajax. Butera was een van de beloften die mogelijk zijn kans had kunnen grijpen in het eerste elftal. Hij wilde zijn contract, dat in juni 2024 afloopt, echter niet verlengen en daarom ziet Anderlecht zich genoodzaakt hem nu te verkopen. Lees verder » 30-08-2023 

Delaney meteen weer international

Delaney meteen weer international

Thomas Delaney ziet zijn wens al vervuld. De Deense bondscoach Kasper Hjulmand riep de middenvelder vanavond op voor de volgende twee interlands van Denemarken. Zondag had Delaney nog verteld dat het zijn ambitie was om via Anderlecht weer international te worden. Lees verder »


Delaney: "Ik wil weer international worden"

Delaney:

Met Thomas Delaney maakte zondag een grote naam zijn debuut voor Anderlecht. De middenvelder, die zondag zijn 32e verjaardag viert, is ambitieus. "Ik ben hongerig. Het is mijn doel om opnieuw opgeroepen te worden voor de nationale ploeg", vertelde de Deen na afloop. Lees verder » 28-08-2023 

Nederlandse Manchester City-doelman in beeld

Nederlandse Manchester City-doelman in beeld

Volgens Voetbal International zou Anderlecht, net als Club Brugge en nog andere clubs, zijn oog hebben laten vallen op Mikki van Sas. Deze 19-jarige doelman keepte de voorbije drie jaar voor Manchester City, maar is nu een vrije speler. Lees verder » 24-08-2023 

Lars Montegnies op weg naar Anderlecht

Lars Montegnies op weg naar Anderlecht

Transferjournalist Sacha Tavolieri stuurt het bericht de wereld in dat de Kortrijkse belofte Lars Montegnies op weg is naar Anderlecht. De 17-jarige middenvelder begon in de basis bij Kortrijk, maar zou zijn kansen op speelminuten beperkt zien door versterking die Kortrijk heeft gehaald. Montegnies zal in eerste instantie aansluiten bij de RSCA Futures. Lees verder »


 22-08-2023 

Testspeler in oefenmatch

Testspeler in oefenmatch

Vanmiddag kwam er een 'onbekende' speler met nummer 71 op het veld in de oefenmatch tegen Patro Eisden. Het bleek te gaan om de Schotse testspeler Robbie Ure (19) die zijn contract bij Rangers weigerde te verlengen. Anderlecht ziet in Ure mogelijk een opvolger van Stassin. Lees verder »


 17-08-2023 

 10-08-2023 

 08-08-2023 

15-jarige El Afdaoui trekt naar AA Gent

15-jarige El Afdaoui trekt naar AA Gent

Na Heylen, Ndembe en Liema ziet Anderlecht nog een vierde jeugdspeler vertrekken. Mohammed El Afdaoui, een 15-jarige linksvoetige verdediger, trekt naar AA Gent. Volgens onze Neerpede-watcher DavidBxl is zijn vertrek een groter verlies dan dat van die drie anderen. Lees verder »
 27-07-2023 

Officieel: Lucas Stassin naar Westerlo

Officieel: Lucas Stassin naar Westerlo

De beloftevolle spits Lucas Stassin vertrekt naar Westerlo dat al enkele pogingen had ondernomen om de speler te transfereren. Stassin was topschutter van de RSCA Futures en CEO Fredberg vermeldt dat het niet de wens van de club was dat Stassin zou vertrekken. Lees verder »Ook Stassin staat op vertrekken

Ook Stassin staat op vertrekken

Topschutter van de RSCA Futures, Lucas Stassin, staat op vertrekken. Westerlo en Anderlecht hebben volgens La Dernière Heure nu toch een overeenkomst bereikt over de jonge aanvaller. Eerder had Anderlecht al verschillende malen een bod van Westerlo geweigerd. Lees verder »


 22-07-2023 

Anderlecht probeert Tudor Mendel te kapen

Anderlecht probeert Tudor Mendel te kapen

Volgens transferjournalist Sacha Tavolieri ligt Anderlecht als een kaper op de kust om rechtsbuiten Tudor Mendel (18) binnen te halen. Er zijn namelijk nog gegadigden. Vooral dan Barcelona dat een persoonlijk akkoord heeft met Mendel die voor hun U21 team zou spelen. Lees verder »


 20-07-2023 

Futures winnen van Jong AZ

Futures winnen van Jong AZ

De RSCA Futures hebben een oefenwedstrijd met 2-3 gewonnen tegen Jong AZ. Jong AZ won vorig seizoen nog de UEFA Youth League. Marink Reedijk, de nieuwe coach van de Futures, bracht twee verschillende elftallen aan de afrap in elke helft. Lees verder »


 19-07-2023 

 18-07-2023 

Lukaku loopt rondjes in Neerpede

Lukaku loopt rondjes in Neerpede

Het loopt niet zo vlot voor Romelu Lukaku, bij Inter is hij niet meer welkom en de fans van Juventus zijn ook niet zo opgezet met de eventuele komst van de Rode Duivel. Vandaag start hij de voorbereidingen bij de beloften van Chelsea. De voorbije week liep hij nog rondjes rond de vijver van Neerpede.  Lees verder »


 14-07-2023 

Nederlaag tegen Sparta Praag

Nederlaag tegen Sparta Praag

Anderlecht heeft voor het eerst verloren in de voorbereiding. Het ging na 90 minuten met 3-0 de boot in tegen de Tsjechische kampioen Sparta Praag van coach Brian Priske. Anderlecht kwam zwak voor de dag en kon nauwelijks dreigen. Na 90 minuten werden heel wat jongere spelers ingebracht voor een extra derde helft van 45 minuten. In die extra helft scoorde Praag ook nog drie doelpunten. Lees verder »


 13-07-2023 

 12-07-2023 

 09-07-2023 

16-jarige Nigeriaan claimt interesse van Anderlecht

16-jarige Nigeriaan claimt interesse van Anderlecht

Daniel Daga, een 16-jarige Nigeriaan die nog in zijn vaderland actief is, claimt interesse van onder meer Anderlecht, Liverpool, en AC Milaan. "Het klopt dat ze naar mij kijken", zegt hij bij Nigeria Info. "Over twee jaar wil ik net zoals Victor Osimhen aan de top spelen." Lees verder »


Anderlecht houdt Ibrahim Adel in de gaten

Anderlecht houdt Ibrahim Adel in de gaten

Journalist Fabrizio Romano meldt op Twitter dat Anderlecht interesse zou hebben in de Egyptische (flank)aanvaller Ibrahim Adel. Adel speelde met Egypte de Africa Cup bij de U23 waar hij als beste speler werd verkozen. Ook Nordsjælland zou de aanvaller willen aantrekken. Lees verder »


 08-07-2023 

 06-07-2023 

Contract van vijf jaar voor Patris

Contract van vijf jaar voor Patris

RSC Anderlecht kan zaterdag het vliegtuig opstappen met alvast twee nieuwe versterkingen, Kasper Dolberg en Louis Patris. De laatste is belofteninternational en tekende een contract bij paars-wit voor vijf jaar.  Lees verder »


Anderlecht akkoord met OHL over Patris

Anderlecht akkoord met OHL over Patris

Nadat Anderlecht het gaspedaal verder induwde voor Louis Patris is er volgens Het Laatste Nieuws een akkoord bereikt tussen de clubs. De belofteinternational zou tussen 3 en 4 miljoen euro kosten aan Paars-wit. Als alles op tijd in orde kan komen, kan Patris meteen mee op stage naar Oostenrijk. Lees verder »


 05-07-2023 

Anderlecht duwt door voor Patris

Anderlecht duwt door voor Patris

Het is Anderlecht menens om Louis Patris over te nemen van OH Leuven. Het Nieuwsblad weet dat paars-wit zijn bod heeft verhoogd. Het doel: de Belgische rechtsachter zaterdag meenemen wanneer Anderlecht op stage vertrekt. Lees verder »


Officieel: Vergeylen verlengt tot 2026

Officieel: Vergeylen verlengt tot 2026

Anderlecht heeft de contractverlening van Lilian Vergeylen aangekondigd. De 17-jarige middenvelder tekent bij tot 2026. In mei vorig jaar tekende hij al een eerste profcontract tot 2025. Daar doet hij nu dus een jaartje bij. Lees verder »