Boussoufa: "Ben vaak bepalend geweest"

WOENSDAG, 13 JANUARI 2010, 13:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Mbark Boussoufa is één van de grote kanshebbers op de Gouden Schoen vanavond. De Marokkaan vindt dat hij de trofee nu meer zou verdienen dan toen hij hem een eerste keer won. "Want ik ben een completer voetballer geworden."


Boussoufa won de Gouden Schoen al eens in 2006. In de eerste helft van dat jaar speelde hij de sterren van de hemel voor AA Gent, bij Anderlecht lukte het in het najaar toen iets minder. "Daarom vind ik dat een nieuwe Gouden Schoen nu meer verdiend zou zijn dan toen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Nu heb ik al veel progressie gemaakt. Kijk naar de Europese match tegen Ajax. We wonnen met 1-3 en ik was bij heel veel goeie acties betrokken. In de Belgische competitie is het voor mij zelfs moeilijk om mijn beste match aan te duiden, want er zijn er zoveel waarin ik bepalend ben geweest."

Een tweede Schoen zou hem in een select clubje van grote voetballers brengen. "Het zou een grote eer zijn om naast een topvoetballer als Zetterberg te komen, maar toch vergelijk ik me niet met hem, Van Himst of die andere groten", zo zegt hij. "Met Anderlecht won ik nog maar één titel en één beker. Om echt een monument te worden moet ik meer prijzen pakken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.