Gouden Schoen: reacties uit Anderlecht-kamp

DONDERDAG, 14 JANUARI 2010, 13:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bij Anderlecht reageert men sportief op het mislopen van de Gouden Schoen. Twee spelers bij de eerste drie is ook mooi. "Ik vind Jovanovic een heel verdiende Gouden Schoen", zegt Mbark Boussoufa, die als tweede eindigde.


Mbark Boussoufa: "De uitslag is logisch"

"Ik ben niet ontgoocheld, ook al omdat ik er thuis al eentje heb staan", vertelde Boussoufa aan Sporza. "Uiteindelijk lijkt de uitslag me logisch. Romelu Lukaku (derde) is naar behoren beloond voor zijn schitterend debuut in eerste klasse. Ik ben ook blij voor Tom De Sutter (achtste). Hij heeft het team veel bijgebracht. Het doet me plezier dat dat niet vergeten is."

Lukaku: "Ooit wil ik hem winnen"

Romelu Lukaku was ook aanwezig op het gala. Hoewel sommigen hem zagen als kandidaat-winnaar, treurde hij geen minuut omdat hij de Schoen niet kreeg. "Ik had verwacht bij de eerste drie te zijn en zo was het ook. Op meer had ik niet gehoopt. Toch blijft de Gouden Schoen een droom voor mij. Ooit wil ik die winnen, want het is de grootste voetbalprijs in België."

Jacobs: "Derde plaats Lukaku is mooie beloning"

"Het is een goede zaak dat Romelu Lukaku de Gouden Schoen (nog) niet krijgt", zegt Ariël Jacobs zelfs. "Ik ken hem, hij blijft nuchter. De derde plaats is een beloning voor wat hij al gepresteerd heeft. Niet alleen voor zijn eerste zes maanden in de eerste ploeg, maar ook voor de weg die hij bij de jeugd heeft afgelegd."

Van Holsbeeck: "Proficiat aan Jovanovic"

Herman Van Holsbeeck vond het jammer dat Anderlecht het derde jaar na elkaar naast de schoen greep, maar toonde zich een sportieve verliezer. "Ik wil in naam van Anderlecht Jovanovic proficiat wensen. We zijn uiteraard ontgoocheld, maar ook Jovanovic is een verdiende winnaar. We komen volgend jaar terug, dat is gewoon onze plicht."

Bron: Sporza.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.